Antena Căutare

Medicul Virgil Musta, declarații despre scenariul sumbru potrivit căruia România va avea un milion de cazuri de COVID-19: "În al 12-lea ceas, oamenii să înțeleagă. NU este de joacă!"

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit despre documentul făcut public de CNSU, potrivit căruia România va îndeplini condițiile pentru starea de urgență în perioada 1-3 august, iar în luna septembrie va ajunge la un milion de cazuri active. 

Medicul Virgil Musta, declarații despre scenariul sumbru potrivit căruia România va avea un milion de cazuri de COVID-19: "În al 12-lea ceas, oamenii să înțeleagă. NU este de joacă!"
Medicul Virgil Musta, declarații despre scenariul sumbru potrivit căruia România va avea un milion de cazuri de COVID-19: "În al 12-lea ceas, oamenii să înțeleagă. NU este de JOACĂ!"

Astfel, în cadrul unui interviu, medicul Virgil Musta a declarat că oamenii trebuie să înțeleagă importanța respectării măsurilor de prevenție.

"Nu știu dacă cifra este realistă, dar oricum noi am atras atenția încă de două-trei săptămâni că dacă populația nu înțelege să fie responsabilă, să fie solidară, vom intra într-o situație de blocaj a spitalelor și atunci vom lua cursul Italiei, al Franței în care pacienții nu au mai avut unde să se interneze, sistemul de Sănătate fiind colapsat, iar cazurile grave au rămas acasă și au decedat. Sper că totuși, în al 12-lea ceas, oamenii să înțeleagă că nu este de joacă și cele trei măsuri care nu sunt foarte grele", a completat el.

Raed Arafat, primele declarații despre documentul care arată când va îndeplini România condițiile pentru instituirea stării de urgență: ”E posibil să se ajungă la măsuri zonale, regionale”

În ceea ce privește revenirea la starea de urgență, el nu exclude nici această posibilitate.

"Cei care răspund de sănătatea publică trebuie să găsească niște măsuri optime, în sensul că trebuie să fie un echilibru între măsurile de relaxare și cele de impunere a regulilor, pentru că altfel, cu toții vom avea de suferit. Poate trebuie la un moment dat să ajungem la o stare de urgență, chiar nu știu, pentru că nu este domeniul meu de expertiză", a adăugat medicul.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Cel mai negru scenariu al unui document intern al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă arată posibilitatea ca în luna septembrie România să atingă pragul de un milion de cazuri active de COVID-19 dacă se păstrează indicele actual al distanţării sociale. Studiul mai subliniază că în contextul actual, la 1 august vom avea între 20.000 şi 24.000 de cazuri active şi că s-ar crea condiţiile pentru impunerea din nou a stării de urgenţă.

Încă un focar de coronavirus într-un spital din România. Un medic și mai multe asistente medicale de pe secția de Neonat... "De virus? Hai, mă, lasă cu virusul!" Distanțarea între turiști, gluma sezonului. În Costineşti s-a stat cearş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x