Raed Arafat, primele declarații despre documentul care arată când va îndeplini România condițiile pentru instituirea stării de urgență: ”E posibil să se ajungă la măsuri zonale, regionale”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Urgențe, a vorbit despre documentul transmis de CNSU, potrivit căruia România va îndeplini condițiile pentru starea de urgență în perioada 1-3 august și a subliniat că „nu înseamnă că lucrurile vor continua aşa dacă populaţia respectă măsurile minime”.

Raed Arafat, primele declarații despre documentul care arată când va îndeplini România pentru instituirea stării de urgență: ”E posibil să se ajungă la măsuri zonale, regionale”

În cadrul unui interviu la Digi 24, Rard Arafat a recunoscut că România riscă să piară lupta cu noul coronavirus.

”Noi primim date din mai multe zone. Sunt şi date internaţionale în care ne găsim pe diferite site-uri oficiale, toate fac analize pe diferite ţări, inclusiv România. Acest studiu pe care îl primim zilnic, până acum a avut o interpretare corectă în sensul în care lucrurile merg în aceeaşi direcţie. Asta nu înseamnă că lucrurile vor continua aşa. Noi vedem deja că numărul de cazuri active creşte.

Medicul Theo Trandafirescu, din New York: ”Imunoterapia, componenta-cheie în tratarea pacienților cu COVID-19!”

Trebuie să avem o foarte mare grijă. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate, riscul ca acest studiu să continue în realitate, există. Să continue creşterea numărului de cazuri active şi să vedem că situaţia în România se poate înrăutăţi în continuare.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

E posibil să se ajungă la măsuri zonale, regionale, acolo unde sunt zone foarte afectate. Nu decide doar o persoană, dar se face în baza unor analize. Asta e realitatea, e posibil să vedem anumite măsuri în anumite zone unde creşterea cazuriloe e semnificativă”, explicat şeful DSU Raed Arafat la Digi24.

Cel mai negru scenariu al unui document intern al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă arată posibilitatea ca în luna septembrie România să atingă pragul de un milion de cazuri active de COVID-19 dacă se păstrează indicele actual al distanţării sociale. Studiul mai subliniază că în contextul actual, la 1 august vom avea între 20.000 şi 24.000 de cazuri active şi că s-ar crea condiţiile pentru impunerea din nou a stării de urgenţă.

Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Salopeta purtată de artistă a atras toate privirile
Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Artista i-a uimit pe toți cei prezenți la...
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021. Gemenii au probleme la locul de muncă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021 spune că Gemenii au probleme la locul de muncă, dar...
Parteneri
Sos tzatziki. Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos cremos, răcoritor și aromat, întrerupe căutările și prepară celebra rețetă de sos tzatziki. Este o rețetă de sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți, perfect pentru a fi consumat cu o multitudine de preparate.
Catine.ro
Ultimele știri