Metoda unică de deszăpezire, care ne va face iernile mai blânde

Apa și frigul sunt adesea buni prieteni atunci când doresc să blocheze traficul rutier, să rupă oasele oamenilor și să provoce neplăceri în general. Cercetătorii de la Universitatea Nebraska-Lincoln cred că pot pune capăt acestui ”complot” în mod definitiv

Apa și frigul sunt adesea buni prieteni atunci când doresc să blocheze traficul rutier, să rupă oasele oamenilor și să provoce neplăceri în general. Cercetătorii de la Universitatea Nebraska-Lincoln cred că pot pune capăt acestui ”complot” în mod definitiv.

Folosing beton și curent electric, cercetătorul Chris Tuan de la UNL a găsit o metodă perfectă așa încât să poată opri străzile să mai înghețe. Punând în amestecul clasic de beton așchii de oțel și particule de carbon, Chris Tuan a putut să construiască o bucată de beton electrificat care topește gheața și zăpada în timp ce poate fi atinsă fără probleme.

Se pare că cercetătorul american a atras atenția Administrației Federale de Aviație (FAA în engleză) iar în luna martie a acestui an se vor face primele teste oficiale. Dacă acestea vor avea succes, FAA plănuiește să refacă asfaltul unui important aeroport american, dar nu pentru pistele de aterizare ci pentru zonele de îmbarcare ale mărfurilor. Aparent zonele respective susțin un trafic mare de cărucioare, motostivuitoare, bagaje, mâncare și multe altele iar curățarea zăpezii e făcută de angajații aeroportului care ar putea fi repartizați la alte departamente.

Vezi continuarea pe Playtech.ro.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri