Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă salariile angajaților de la Metrorex vor fi majorate! Toți românii care merg cu metroul vor fi afectați 

În cazul în care majorările salariale solicitate de către sindicaliștii de la Metrou vor fi acceptate, tarifele călătoriilor vor crește substanțial, conform ministrului Transporturilor. 

În cazul în care majorările salariale solicitate de către sindicaliștii de la Metrou vor fi acceptate, tarifele călătoriilor vor crește substanțial, conform ministrului Transporturilor.

Acesta atrage atenția că prețul călătoriilor la metrou ar putea să ajungă la 4 lei, de la 2,5 lei.

Breaking news! Grevă la metrou, joi dimineață. Care sunt orele la care niciun tren nu va circula

„Aşa ceva nu poate fi acceptat”, a spus ministrul, care i-a avertizat pe sindicalişti că fiecare oră care trece fără a fi semnat contractul colectiv de muncă înseamnă o scădere de un procent din majorările salariale convenite.

Şova îi acuză pe sindicalişti şi pe liderul sindical Ion Rădoi de şantaj. Sindicaliştii au notificat conducerea Metrorex de declanşare a unei greve de avertisment joi dimineaţă, urmată de grevă generală.

Ministrul spune că Ion Rădoi vinde sindicaliştilor iluzii, solicitând, în cadrul negocierilor, o creştere salarială de 42%. O asemenea creştere salarială este ilegală, spune Şova, pentru că ar trebui corelată cu creşterea productivităţii.

Salariile la metrou sunt de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, de 8.000 de lei pentru mecanici şi de 5.300 de lei pentru personalul care lucrează noaptea. La salarii se adaugă beneficii: tichete de masă de 12 lei/zi, reducere de 75% la biletele de tren, 75% la abonamente, permis pentru 6 călătorii CFR şi reducere de 99% la cazare la hotelul Zamora din Buşteni, hotel ce aparţine sindicatelor, potrivit Mediafax.

Black Friday 2018 eMAG. Samsung Galaxy S8 la 1.499 lei... Au blocat trecerea spre Urgențe! Medici din Constanța, nevoiți să se strecoare cu targa printre autoturisme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x