Antena Căutare

Mii de dascali din toata tara au intrat in greva

Mii de profesori din toata tara nu vor intra la cursuri pentru ca sunt nemultumiti de salarii si de noua lege a educatiei. Situatia este destul de dificila, pentru ca in aceste zile elevii de clasa a 12-a sustin proba de informatica de la bacalaureat.

Unii elevi vor fi reprogramati pentru zilele urmatoare, dar cei mai multi vor sustine examenul astazi. Cel putin asta spun reprezentantii ministerului Educatiei. Potrivit acestora 750 de centre de bacalaureat isi vor desafasura activitatea normal.

Proba de informatica ar fi trebuit sa se desfasoare in aproape 900 de centre, dar 136 dintre acestea au cerut reprogramarea probei, iar in alte 40 de centre, profesorii care au anuntat ca participa la greva au fost inlocuiti cu alti dascali. De altfel, jumatate dintre cadrele didactice au anuntat ca nu vor participa la greva de astazi si vor intra in salile de clasa dupa un program special stabilit impreuna cu directorii scolilor.

In semn de solidaritate cu colegii lor din Invatamantul preuniversitar cadrele universitare constantene afiliate Sindicatului Alma Mater au decis sa nu intre la cursuri intre orele 8 si 13.

In judetul Bistrita-Nasaudunii Peste 80 la suta dintre profesorii vor participa la greva.

Ministerul Educatiei a cerut profesorilor sa nu puna in pericol prin greva lor proba de informatica a bacalaureatului.

VIDEO / Bloggerii ne razbuna: Bonjour cu mainile sus... 22 aprilie: se sarbatoreste Ziua Pamantului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x