Antena Căutare

22 aprilie: se sarbatoreste Ziua Pamantului

Aproape pe tot mapamondul se sarbatoreste, pe 22 aprilie, Ziua Pamantului, o miscare ecologica care a luat fiinta in Statele Unite, in 1970, intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care inabusirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenti impotriva razboiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, aparitia fibrelor optice, succesul melodiei “Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formatiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear in Carolina de Sud la centrala nucleara din Savannah River din apropierea orasului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani).

"A fost un joc de ruleta, dar a meritat din plin"



In anii '70 cand inflorea miscarea hippie, majoritatea populatiei americane se avantase intr-un consum fara precedent: numarul de masini cumparate crescuse semnificativ si industria americana polua serios tara. Nimeni nu se gandise care ar fi efectele asupra mediului.

"Ziua Pamantului" in Romania

La inceput timid, dar in ultimii ani din ce in ce mai rasunator, Ziua Pamantului este marcata si de romani, prin actiuni menite sa sensibilizeze opinia publica cu privire la necesitatea protejarii mediului si a conservarii resurselor naturale si a biodiversitatii.

Ziua Internationala a Pamantului este marcata in Romania prin actiuni desfasurate in mai multe orase, cu sustinerea agentiilor locale pentru Protectia Mediului, se organizeaza diverse activitati: expozitii, comunicari si dezbateri pe teme ecologice, marsuri, proiectii de filme, campanii de colectare a deseurilor refolosibile, plantari de copaci.

In ultimele trei decenii, Ziua Pamantului a luat amploare, devenind o miscare internationala dedicata ecologiei si activitatilor menite sa ridice gradul de interes fata de mediul inconjurator.

Mii de dascali din toata tara au intrat in greva... Focsani: O femeie a murit imediat dupa ce a fost consultata de medici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x