Antena Căutare

Mii de români, în pericol zilnic! Ce au descoperit specialiștii la podul Constanța din București

 Unul dintre cele mai periculoase poduri din ţară stă să cadă, iar autorităţile amână să îl repare. Au investit, în schimb, într-un sistem modern de monitorizare!

Unul dintre cele mai periculoase poduri din ţară stă să cadă, iar autorităţile amână să îl repare. Au investit, în schimb, într-un sistem modern de monitorizare!

Au montat senzori care vor arăta punctele în care construcţia ar putea ceda. E însă o premieră inutilă, susţin specialiştii, care atrag atenţia că podul nerenovat de opt decenii poate cădea peste şoferi în orice clipă.

De câteva zile, pe stâlpii şi pe plafonul podului au fost montate fisurometre cu senzori. Un sistem monitorizare folosit in premieră şi care a costat CFR Infrastructură o sută de mii de euro. Ar trebui să arate în timp real care sunt punctele vulnerabile, iar funcţionarii din birouri să fie alertaţi dacă apar schimbări. Doar că în acest moment sistemul inteligent nu poate fi folosit.

În ultimul an, CFR Infrastructură a reuşit doar să cosmetizeze podul, care ar fi trebuit să intre în reparaţii încă din luna mai a anului trecut.

De atunci, angajaţii CFR au reuşit doar să mascheze fisurile cu ipsos, apoi au trasat câteva dungi roşii pentru monitorizare.

Pe sub podul Constanța din Bucureşti trec, zilnic, zeci de tramvaie, mii de maşini, dar şi pietoni. Iar pe deasupra zeci de trenuri de marfă şi de călători. De 80 de ani podul nu a mai fost reabilitat.

Aterizare de URGENȚĂ pe aeroportul din Constanţa! Peste 100 de pasageri au trăit momente de panică... Microbuz răsturnat în pârâu, la Bacău! Un om a murit și cinci au fost răniți! Pasagerii mai aveau puțin să ajungă acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x