Antena Căutare

Se fac angajări masive! Mii de locuri de muncă sunt disponibile în România după criza declanșată de coronavirus

Se dezmorţeşte şi piaţa locurilor de muncă. Mii de noi joburi sunt postate zilnic pe platformele de recrutare, semn că firmele îşi reiau activitatea. Se înmulţesc ofertele, creşte şi cererea. În luna mai, numărul de aplicări pentru un loc de muncă a crescut cu peste 50% față de luna aprilie.

Se fac angajări masive! Mii de locuri de muncă sunt disponibile în România după criza declanșată de coronavirus Galerie
Mii de locuri de muncă sunt disponibile în România după criza declanșată de coronavirus

Munca de acasă pare să fie de domeniul trecutului. Sute de mii de oameni din toată ţara caută job-uri cât mai dinamice. Alexandru, de pildă, vrea să se angajeze în imobiliare.

”Am un interviu chiar acum. Vreau să capăt experiență, dar și să câștig un ban.”, a povestit el.

Pe acelaşi considerent merge şi această tânără. Acum studiază piaţa.

”Pe site-uri m-am uitat să văd dacă s-a mai postat vreun anunț de angajare. Lucrez în domeniul beauty, într-un salon de manichiură.”, a povestit Eliza.

eJobs România: Peste 20.000 de aplicări pentru joburile din afara țării au fost înregistrate în luna mai. Germania, Franța, Olanda și Marea Britanie au fost țările cele mai căutate de români

Odată cu relaxarea restricțiilor impuse în pandemie a crescut și interesul românilor în a-şi căuta un nou loc de muncă. Sau măcar în a evalua oferta angajatorilor. Că să vă faceţi o idee, în luna mai numărul aplicarilor a crescut cu peste 50 la sută față de față de luna anterioară și cu peste 45 la sută față de mai 2019.

Cei mai mulţi caută locuri de muncă în domenii precum transport, financiar, inginerie, vânzări și medical&pharma. Peste 120 de mii de oameni au accesat astfel de anuţuri. Şi retail-ul a crescut în luna mai, cu peste 14.000 de căutări.

Dacă în lunile anterioare, românii erau interesați de joburi pe care le puteau desfășura de acasă, în luna mai interesul a scazut mult, undeva cu 35 la sută.

Românii iau cu asalt piața piața muncii – aproape 1 milion de aplicări la joburi au fost înregistrate în ultima lună

”În momentul de față, cred că avem de-a face cu două explicații. pe de-o parte sunt joburile reactivate, cele puse pe hold când a izbucnit pandemia, pe de altă parte sunt cei care au fost afectați de șomajul tehnic sau chiar concediați cu totul și atunci ei sunt în căutarea unui loc de muncă.”, a declarat Corina Diaconu, manager agenție de recrutare.

De cealaltă parte, românii care au revenit în țară își vor căuta locuri de muncă în țările de unde au plecat.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de muncă oferă peste 13 mii de locuri de muncă la nivel naţional.

Bărbați din Maramureș, acuzați că au bătut și exploatat ca sclavi mai multe persoane. Victimele erau înfometate și încui... Ei sunt oamenii care n-au nicio șansă în fața coronavirusului. Experții, avertisment ferm: ”Pur și simplu distruge siste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x