Antena Căutare

Bărbați din Maramureș, acuzați că au bătut și exploatat ca sclavi mai multe persoane. Victimele erau înfometate și încuiate în condiții inumane

Răpiți, bătuți și exploatați până la epuizare. Un nou caz tras parcă la indigo cu cel al stăpânilor de sclavi din Berevoești a fost descoperit în județul Maramureș. Procurorii DIICOT au făcut astăzi mai multe percheziții la membrii grupării pe care i-au dus la audieri. La fermă, au găsit-o pe una dintre victime - legată, înfometată și încuiată într-o baracă. Atenție urmează detalii care vă pot afecta emoțional. 

Un an, au fost bătuți, schingiuți, înfometați, umiliți și exploatați prin muncă până la epuizare. Victimele erau persoane cu dizabilități și oameni fără adăpost.

Călăii au fost cinci bărbați din județul Maramureș. Mergeau în gara din Baia Mare sau din alte orașe.Pe unii îi convingeau că vor fi bine plătiți dacă vin să muncească la ei în curte. Pe alții îi răpeau.

Surse din anchetă spun că indivizii chiar îi obligau să doarmă pe jos, cu ei în cameră, pentru a se asigura că nu fug.

Reacția ministrului Muncii după scandalul "sparanghelului": "Sunt condiții bune de muncă. Vom verifica cazarea înainte!"

Atrocitățile au fost comise pe strada Melodiei, în localitatea Bozânta Mică din județul Maramureș. Un loc în care exploatarea oamenior pare că se făcea la vedere, fără nici o teamă, susțin localnicii.

Indivizii le luau cărțile de identitate, telefoanele și orice mijloc prin care ar fi putut să comunice cu cineva din exterior. Până acum, anchetatorii au descoperit cinci bărbați care au căzut victime. Unul dintrei ei, a fost găsit chiar la descinderile de astăzi.

Oamenii au încercat de mai multe ori să fugă. Au fost imediat găsiţi, bătuşi și închişi din nou. Unul dintre ei a reușit să fugă după ce a fost lăsat să meargă cu animalele pe câmp. S-a ascuns într-un canal de scurgere acoperit de tufe și a stat acolo mult timp. A reușit, însă, să fugă și i-a reclamat.

VIDEO | Românii umiliți pe plantațiile din Germania: ”Să vă scoateți singuri sparanghelul din pământ”. I-au ținut fără mâncare și apă

Cinci indivizi - cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, membrii ai aceleiaşi familii - au fost ridicați și duși la sedul DIICOT Maramureș. Cu toții sunt cercetați pentru trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat.

În funcție de anchetă, este posibil ca și alți indivizi să fie puși sub acuzare sau să fie descoperite mai multe victime.

”Oamenii aceștia care trăiesc la limita legalității, poate că trec granița aceasta și ei așa concep viața. Profită de naivitate, de slăbiciune, de buna credință a acestor oameni creduli. Li se iau actele, li se iau telefoane, sunt cazați în condiții mizerabile sunt exploatați, sunt sclavi.”, a declarat Liviu Cheșnoiu, psiholog criminalist.

Murdari, cu haine rupte, slabi și plini de urme de lovituri. Doi copii din Vaslui au fugit de acasă, de părinții care îi munceau ca pe sclavi

Cazul de la Maramureș, tras la indigo cu cel de la Berevoiești

Un caz similar de sclavie a șocat România în iulie, 2016. Atunci, procurorii DIICOT au descoperit cea mai mare rețea de sclavi din ţară.

La Berevoești, în Argeș, zeci de tineri au fost sechestraţi, exploataţi, bătuţi până la moarte şi chiar vânduţi de stăpânii lor.

38 de indivizi au fost trimişi în judecată. Cea mai mare dintre pedepsele date este de 18 ani şi 10 luni de închisoare.

Cum au ajuns mai mulți minori să fie cercetați pentru amenințare teroristă! Apelurile lor au pus pe jar zeci de polițișt... Se fac angajări masive! Mii de locuri de muncă sunt disponibile în România după criza declanșată de coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x