Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Ministerul Economiei a ajuns la un acord cu sindicatele minerilor. Ortacii vor reveni la lucru

Reprezentantii Ministerului Economiei au ajuns la un consens cu liderii de sindicat ai minerilor din Valea Jiului, a anuntat vineri seara un reprezentant al ministerului.

Fara a da detalii cu privire la acest consens, reprezentantul a precizat ca "detaliile tehnice vor fi oferite luni, 12 martie".


Conform sursei citate, astfel au fost create premisele pentru stingerea conflictului de munca si pentru reluarea activitatii incepand de vineri seara.

Minerii de la cele sapte exploatari din Valea Jiului au declansat luni proteste, cerand majorarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, la 700 de lei, si cresterea pretului carbunelui livrat producatorilor de energie.

Ministerul Economiei a anuntat joi ca minerii care lucreaza la minele viabile Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan ale CNH ar putea primi o majorare cu 100 de lei a sporului de conditii grele dupa formarea Complexului Energetic Hunedoara, programata pentru luna mai.

Sindicatele minerilor sustin insa ca majorarea anuntata de institutie nu este realizabila, deoarece Complexul Energetic Hunedoara se va infiinta mai tarziu, abia in trimestrul al treilea al anului curent.

Minerii de la cele sapte exploatari din Valea Jiului au declansat protestele luni, cateva mii de ortaci protestand in curtea Companiei Nationale a Huilei si marsaluind pe strazile din Petrosani.

foto: Intact Images

Recomandari