Căutare Live

Ministerul Transporturilor a aprobat circulaţia trenurilor cu lucrători sezonieri către Austria/ Primul tren va pleca în 10 mai din Timişoara

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis Ordinul privind aprobarea Procedurii pentru circulaţia trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă cauzate de pandemia de COVID-19. Primul tren către Austria va pleca în 10 mai, din Timişoara.

”Prin acest ordin se aprobă procedura pentru circulaţia trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19. Procedura este rezultatul discuţiilor purtate de către reprezentanţii MTIC cu cei ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai Ministerului Afacerilor Externe. Prin această procedură sunt stabilite obligaţiile care cad în sarcina fiecărei părţi implicate în transportul special comandat pe calea ferată al lucrătorilor sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Ministerului Transporturilor.

Primul astfel de tren este programat să plece din Staţia CFR Timişoara, în data de 10 mai spre Viena (Austria).

Al doilea tren va pleca în data de 13 mai, iar următorul în 17 mai, spre aceeaşi destinaţie.

În aceste trenuri vor călători doar românii care au contracte de muncă în străinătate.

Sursa : news.ro

România NU a atins vârful pandemiei de coronavirus. Raed Arafat, un nou avertisment: ”Păstrați distanța socială!”... Viorel Cataramă, omul de afaceri care a mers într-un focar de coronavirus ca să se infecteze, n-a scăpat nepedepsit. Anu...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri