Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00iUmor

169 de ani de la nașterea "celui mai mare poet care l-a dat România”! Ministrul Culturii, taxat dur pe rețelele de socializare după gafă

169 de ani de la nașterea "celui mai mare poet care l-a dat România”!

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit, la Digi24, despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca şi cadru didactic” poetul Mihai Eminescu, despre care a afirmat că este "cel mai mare poet care l-a dat România".

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic....eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă. O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

Ministrul Culturii, iritat de rugămintea de a recita câteva versuri de Eminescu

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte nişte versuri de Mihai Eminescu şi dacă le poate recita şi a făcut mai multe cacofonii.

"Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu ştiu câţi dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din Luceafărul există în mintea fiecărui român", a afirmt Breaz.

Solicitat să explice semnificaţia versurilor şi să recite câteva, Daniel Breaz a replicat: "Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?".

Breaz a susţinut că îi place să citească şi poezie, "şi un roman bun", dar niciodată nu a fost "omul care să facă comentarii literare".

Solicitat să spună câteva versuri din Eminescu importante pentru el, ministrul Culturii a afirmat: "Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac şi dumneavoastră plăcerea sau dorinţa de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând".

Rețelele de socializare s-au umplut imediat de comentarii critice la adresa Ministrului Culturii, iar interviul televizat a devenit cu repeciziune viral. Românii l-au taxat pentru greșelile gramaticale, dar și pentru atitudinea acidă pe care a arătat-o atunci când intervievatorul l-a întrebat sau i-a cerut diverse lucruri ce aveau legătură directă cu ziua de 15 ianuarie, desemnată Ziua Culturii, dar și ziua care celebrează nașterea poetului Mihai Eminescu.

"Dacă ar fi un caz izolat ar fi de ras, dar asa e de plâns și de furie muta!" sau "Sunteti niste oameni rai! Omul a spus ca el e cu matematica... cu stiintele exacte...el nu sta sa faca analize pe text si din astea ... inexacte!", sunt doara câteva dintre comentariile lăsate de români pe rețelele de socializare.

Recomandari