- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ministrul Culturii atrage atenția publicului cu o gafă de zile mari! În timpul discursului său despre marele poet Mihai Eminescu, acesta povestește că ,, este practic cel mai mare poet care l-a dat România''
Ziua de 15 ianuarie care reprezintă Ziua Culturii Naționale l-a pus pe Ministrul Culturii la o provocare! Ținând un discurs despre poetul Mihai Eminescu, acesta, licențiat în matematică, s-a arătat puțin certat cu regulile limbii române, căci în discursul său a făcut o greșeală observată de toată lumea: „Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic....eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă. O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii, potrivit digi24.ro.
Daniel Breaz a fost deranjat atunci când a fost întrebat dacă are în minte nişte versuri de Mihai Eminescu şi dacă le poate recita şi a făcut mai multe cacofonii.
"Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e ”Luceafărul”. Bine, nu toată, că nu ştiu câţi dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din ”Luceafărul” există în mintea fiecărui român", a afirmat Breaz.
Solicitat să explice semnificaţia versurilor şi să recite câteva, Daniel Breaz a replicat: "Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?".
Breaz a susţinut că îi place să citească şi poezie, "şi un roman bun", dar niciodată nu a fost "omul care să facă comentarii literare".
Solicitat să spună câteva versuri din Eminescu importante pentru el, ministrul Culturii a afirmat: "Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac şi dumneavoastră plăcerea sau dorinţa de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând".