Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Se schimbă totul în Educație! Cinci ore pentru elevi și programe școlare revizuite: Ministrul vrea să înființeze școli de formare pentru profesori

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat luni că propune activarea unor școli-pilot, ca măsuri în urma rezultatelor îngrijorătoare la testele PISA. Astfel, după ce numărul orelor pentru elevi va fi redus la cinci pe zi, Ministrul anunță că se va ocupa ca programa școlară să fie revizuită și profesorii să fie instruiți în mod aplicat înainte de a intra la ore și de a le preda elevilor.

Ministrul Educației propune noi modificări în învățământul din România

Ministrul Educației a făcu referire la un articol din Legea educaţiei naţionale.

„Toate măsurile care ar trebui să fie luate pe un termen cât mai rapid trebuie să urmărească, pe de o parte, o anumită echitate în sistem, dar şi calitatea actului educaţional. Prin urmare, (…) ne vom concentra să revizuim urgent programele şcolare numai după ce vom constitui grupurile de lucru pentru stabilirea planurilor cadru. Acesta e cel mai urgent lucru pe care îl putem face la nivelul Ministerului Educaţiei. Totodată, voi propune şi activarea – dacă putem spune aşa – a articolului 26 din Legea educaţiei naţionale, care prevede constituirea unor şcoli de aplicaţie, unor şcoli-pilot în care să vedem dacă funcţionează, să nu mai mergem aşa în orb, fără a avea în spate o cercetare profesionist realizată”, a spus Anisie, potrivit Agerpres.

Citește și: Noul ministru al Educației vine cu noutăți pentru elevi! O materie nouă va fi introdusă de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu

Ea a subliniat că e importantă realizarea unor astfel de studii care să conducă la un act educaţional de calitate.

„Din anul universitar 2020 – 2021 vom realiza sau vom introduce ceea ce trebuia făcut demult, din 2011, (…) masteratul didactic. Vom pilota în cinci universităţi din România şi nu în ultimul rând, dacă vorbeam despre formarea aceasta a profesorilor, în cadrul grupului de lucru (constituit după rezultatele testelor PISA – n.r.). Săptămâna trecută s-a propus chiar înfiinţarea unor şcoli de profesori. E o idee care a venit din partea grupului de cercetători prezenţi la acea întâlnire şi este de luat în calcul, pentru că fragmentarea aceasta pe diferite discipline poate nu este bună, poate am realiza în felul acesta o pilotare şi pe o scoală de profesori, aşa cum au numit-o colegii cercetători prezenţi la întâlnirea de săptămâna trecută”, a afirmat Anisie.

Citește și:

Vacanța de iarnă 2019 - 2020. Calendarul școlar: Cât stau acasă și pe cât încep școala elevii

Potrivit rezultatelor la testele PISA 2018, prezentate în decembrie, România are cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani.

Recomandari