Antena Căutare

Pe 1 iunie, libertate! Pe 2 iunie, ore la școală! Ministrul Educatiei, mesaj pentru elevii care se întorc în bănci

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a dat asigurări că şcolile sunt pregătite corespunzător pentru a-i primi, din 2 iunie, pe elevii care vor participa la cursurile de pregătire în vedea examenelor pe care le au de susţinut.

Elevii din anii terminali se întorc la școală pe 2 iunie

Profimedia Images

Măsuri stricte vor fi luate în școlile unde elevii vor merge pentru a susține ore de pregătire pentru examenele naționale.

"În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă", a declarat ministrul Educaţiei joi, într-un interviu la postul Realitatea Plus.

Citește și: Elevii vor merge gratuit cu orice mijloc de transport, doar pe baza carnetului de elev

Medicii îi vor asista pe elevi la ore, iar băncile vor fi puse la distanță de 2 metri

De asemenea, ea a dat asigurări că şcolile sunt pregătite atât cu cadrele medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, precum şi cu dezinfectanţii necesari, dar şi pentru ca băncile din sălile de clasă să fie amplasate la 2 metri una faţă de alta, în faţă, spate, cât şi lateral.

Potrivit ministrului Anisie, aceeaşi procedură de prevenţie va fi aplicată şi la susţinerea examenelor naţionale.

Citește și: Examenele naţionale vor avea loc fizic, începând din 15 iunie

Pe 2 iunie vor începe cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în această vară examenele naţionale.

Anunțul momentului! Elevii vor merge gratuit cu orice mijloc de transport, doar pe baza carnetului de elev... Românii vor putea merge la plajă, de la 1 iunie, dar vor fi redeschise și piscinele? Ce decizie a fost luată...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x