Antena Căutare

Ministrul Muncii reacționează în cazul fetiței luate cu forța din casă pentru a fi trimisă în SUA

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o reacție la Antena 3 vizavi de cazul fetiței de nouă ani din Mehedinți luată cu forța de mascați din casa familiei care a crescut-o. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o reacție la Antena 3 vizavi de cazul fetiței de opt ani din Mehedinți luată cu forța de mascați din casa familiei care a crescut-o.

„Imaginile pe care le-am văzut nu sunt cele pe care aș fi vrut să le văd asupra unui copil. Cei în cauză trebuie să spună ce s-a întâmplat. (...) Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului va face o verificare să vedem dacă au fost informați cei de la Protecția Copilului, dacă erau de față la momentul preluării, să avem toate elementele. Este un caz extrem de emoționant, extrem de solicitant. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena3.

Poliţiştii din Mehedinţi au făcut, vineri, o percheziţie domiciliară la o familie din Baia de Aramă, pentru a lua o fetiţă de opt ani.

Citește și: Românii din SUA ar fi plătit pentru fetița de opt ani luată cu forța de lângă asistenții maternali, din Mehedinți! Unul dintre copiii lor ar avea nevoie de un rinichi

Potrivit presei locale, fetiţa se numeşte Sorina şi a fost crescută de un asistent maternal de aproape şapte ani. Fetiţa ar fi fost înfiată de o familie din America, cu cetăţenie română, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova.

Acţinea de vineri a fost filmată de apropiaţii familiei care a crescut fetiţa, iar imaginile au fost postate pe Facebook, stârnind un val de recaţii negative.

Pe imagini se poate vedea cum fetiţa plânge, se ascunde în spatele femeii, se prinde de hainele acesteia şi strigă ”mami, nu vreau să plec”.

Sute de persoane au comentat, cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Prima reacție a procurorului care a luat cu forța fetița din brațele asistentului maternal: ”Nu am bruscat-o. Nu s-a fil... Un copil de doi ani a murit în drum spre spital, după ce s-a împușcat cu o armă! Medicii n-au mai putut face nimic pentr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x