Antena Căutare

România revine la starea de urgență?! Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Vom lua noi măsuri de restricție!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția că ar putea fi luate noi măsuri de restricție în țară, dacă numărul cazurilor de coronavirus va continua să crească. 

Astfel, potrivit ministrului Sănătății, în cazul în care vor exista focare de infecție vor fi introduse noi restricții.

”Avem o creștere și o transmitere comunitară. Transmiterea comunitară nu o putem opri sau nu o putem limita decât respectând regulile de distanțare fizică, portul măștii în spații închise, în transportul în comun, evitarea locurilor aglomerate și regulile de igienă. În condițiile în care transmiterea comunitară va deveni accentuată o să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții pe anumite focare”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Antena 3.

Acesta a declarat că toate cazurile confirmate au parte de o anchetă epidemiologică, ce duce la izolarea tuturor contacților direcți.

Coronavirus în România, 22 iunie 2020. Live Update. Alte 246 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 11 au murit. Câte cazuri de COVID-19 sunt ”active” în prezent

”Fiecare caz în parte are o anchetă epidemiologică, ancheta epidemiologică ducând la tot ce înseamnă contact direct și izolând la domiciliu pe toți cei care au fost contacți direcți!”, a adăugat ministrul.

Alte 246 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.291. Potrivit datelor raportate luni de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.523 , în ultima zi pierzându-și viața 11 pacienți. Bilanțul vindecărilor a ajuns la 17.031.

Focar de coronavirus la Primăria Constanța. 13 persoane au fost infectate

Alte 246 de cazuri raportate, bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 24.291

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.258 de persoane. Alte 71.895 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Sistemul medical, la un pas de colaps din cauza exploziei de cazuri de coronavirus?! Epidemiologii, apel către români: ”Respectați măsurile de prevenție!”

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 630.374 de teste.

Cele 11 decese raportate în ultimele 24 de ore (6 bărbați și 5 femei) sunt ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Ilfov, București, Olt, Vrancea și Vâlcea. Dintre acestea, 2 au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, unul la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 ani și un deces la o persoană de peste 80 de ani. Șapte dintre pacienți aveau comorbidități. Pentru un număr de 3 persoane care au decedat nu au fost depistate comorbidități, iar pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Evaluarea Naţională 2020. S-au publicat primele rezultate! Introdu codul unic pentru a afla notele... S-au publicat primele rezultate la Evaluarea Naţională 2020! Câte medii de 10 s-au obținut în București ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x