Antena Căutare

Revenirea la normalitate, imposibilă în România! Ministrul Sănătății, noi lămuriri: ”Transmiterea comunitară accentuată devine îngrijorătoare!”

Revenirea la normalitate este imposibilă în acest moment, întrucât transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. 

Revenirea la normalitate, imposibilă în România! Ministrul Sănătății, noi lămuriri: ”Transmiterea comunitară accentuată devine îngrijorătoare!”
Revenirea la normalitate, imposibilă în România! Ministrul Sănătății, noi lămuriri: ”Transmiterea comunitară accentuată devine îngrijorătoare!”

În cadrul unui interviu, acesta a mărturisit că este nevoie de timp și de respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție împotriva coronavirusului pentru a ține sub control epidemia.

”Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a spus ministrul.

”Recomand păstrarea distanțării, menținerea regulilor de igienă, a purtării măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport, evitarea zonelor aglomerate. Faptul că s-au luat măsuri de relaxare nu înseamnă că au fost ridicate toate restricțiile. Evoluția favorabilă nu poate să se facă decât în contextul colaborării populației”, a spus el.

Coronavirus în România, 25 iunie 2020. Live Update. Aproape 25.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Bilanțul morților se ridică la 1.555

De asemenea, ministrul Sănătății atrage atenția asupra faptului că transmiterea comunitară este ridicată în această perioadă.

”Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxarea cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a mai spus Tătaru.

Când ar putea reveni restricțiile în România! Alexandru Rafila, declarație de ultimă oră! „Transmiterea comunitară este evidentă”

”Transmiterea comunitară accentuată devine îngrijorătoare când de la o zi la alta avem un număr crescândnd exponențial de cazuri care vor sufoca unitățile de primiri urgențe sau terapie intensivă.”, a mai precizat el.

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus se apropie de 25.000

Până miercuri, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.826 de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate.

321 de noi cazuri de îmbolnăvire au fost depistate în ultimele 24 de ore, iar numărul deceselor a ajuns la 1.555 de persoane. La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Anunțul de care se temeau toți românii! Noi restricții?! Următoarele zile sunt decisive

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 651.003 de teste.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.186 de persoane. Alte 72.377 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Liderul grupării care a falsificat peste 17.000 de bancnote de 100 de lei, reuşind să producă cele mai bune falsuri din ... Momentul în care șoferul unei mașini de lux gonește în afara carosabilului, iar apoi depășește un TIR, pe linie continuă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x