Antena Căutare

Starea de alertă trebuie prelungită. Ministrul Sănătății, un nou avertisment: ”România va fi într-un pericol sanitar. Nu s-a terminat această pandemie!”

Riscul epidemiologic existent în România, în aceste momente, impune prelungirea stării de alertă, susține ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Starea de alertă trebuie prelungită. Ministrul Sănătății, un nou avertisment: ”România va fi într-un pericol sanitar. Nu s-a terminat această pandemie!”
Starea de alertă trebuie prelungită. Ministrul Sănătății, un nou avertisment: ”România va fi într-un pericol sanitar. Nu s-a terminat această pandemie!”

În cadrul unui interviu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția asupra faptului că există numeroase cazuri active de coronavirus, motiv pentru care se impune prelungirea stării de alertă.

”Dincolo de disputa politică este o stare de alertă, chiar dacă nu este aprobată de Parlament. Încă avem 200 de cazuri noi, avem încă 150 de cazuri la ATI, încă avem 4.000 de cazuri active. Toate relaxările progresive, graduale, le putem face doar în contextul unei stări de alertă sau de urgență. Toate măsurile de sprijin, detașarea de la un spital la altul se poate face doar într-o stare de alertă, suportul pentru persoanele defavorizate îl putem face doar în stare de alertă. Nu s-a terminat această pandemie, avem focare noi în ultimele zile, avem transmitere comunitară”, a spus Nelu Tătaru, în cadrul unui interviu.

Coronavirus în România, 11 iunie 2020. Live Update. 20.945 de cazuri! Câte persoane cu COVID-19 au murit și câte s-au vindecat

De asemenea, ministrul a dat exemplu impunerea purtării măștilor, care este „la limită” în cazul în care nu se prelungește starea de alertă și, ba mai mult, România România va fi „într-un pericol sanitar, ne obligă cam tot ce avem de relaxat să relaxăm”.

”Nu am ajuns la acel blocaj, eu sper ca Parlamentul să înțeleagă că este necesară o stare de alertă, că avem doar strictul necesar care ne trebuie pentru a gestiona acest final de pantă descendentă”, a spus Nelu Tătaru, întrebat dacă ar recomanda o nouă stare de urgență.

Chinezii au mințit! Când a început, de fapt, pandemia de coronavirus! Câteva imagini din satelit i-au dat de gol! „Datele coincid cu multe căutări online pe unele cuvinte-cheie” - FOTO

În 20 mai, Parlamentul a decis instituirea stării de alertă, pentru 30 de zile, începând din 18 mai. Din 465 de parlamentari, proiectul a fost adoptat cu 372 voturi pentru și 37 voturi împotrivă.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.360 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire.

Avertisment: "Trebuie luată măsura imediat!". Ce ar putea împiedica al doilea val de coronavirus la nivel mondial

La ATI, în acest moment, sunt internați 150 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.212 de persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 520.564 de teste.

Două persoane aflate în Centrul de Reţinere al Poliţiei Braşov, confirmate cu coronavirus... Testarea pentru coronavirus de pe Arena Națională a fost oprită. Anunțul de ultimă oră făcut de Primarul General al Capi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x