Antena Căutare

Ce se întâmplă cu bolnavii asimptomatici. Ministrul Săntății, anunț de ultimă oră: ”Nu pot fi luate în acelaşi timp măsuri de relaxare lăsând acasă persoane infectate!”

Persoanele infectate cu noul coronavirus, dar care sunt asimptomatice, vor fi în continuare internate în spital, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care susține că ”nu pot fi luate în acelaşi timp măsuri de relaxare lăsând acasă sau în comunitate persoane infectate care încă pot fi transmiţătoare de COVID-19”.

Ce se întâmplă cu bolnavii asimptomatici. Ministrul Săntății, anunț de ultimă oră: ”Nu pot fi luate în acelaşi timp măsuri de relaxare lăsând acasă persoane infectate!”
Ce se întâmplă cu bolnavii asimptomatici. Ministrul Săntății, anunț de ultimă oră: ”Nu pot fi luate în acelaşi timp măsuri de relaxare lăsând acasă persoane infectate!”

În cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a declarat că bolnavii asimptomatici trebuie internaţi în spital până la un rezultat negativ al testelor de coronavirus.

"Bolnavii asimptomatici sunt internaţi în spital până la negativare. Deci pot fi şi mai mulţi, pot fi şi mai puţini. În condiţiile în care gândim că am limitat transmiterea în comunitate şi o avem doar în instituţii, prin spitale, haideţi să o păstrăm doar în spitale. Nu putem face măsuri de relaxare, în acelaşi timp, lăsând şi acasă sau în populaţie persoane infectate care încă pot fi transmiţătoare. Dacă vrem să ajungem la o viaţă cvasi-normală, cu toate libertăţile pe care le vrem, nu putem expune aceste libertăţi", a precizat Tătaru.

Chinezii au recunoscut, în sfârșit! COVID-19 n-a avut nicio legătură cu piața din Wuhan: „Este cel mai eficient bio-terorist”

Ministrul Sănătății: ”Suntem pe o pantă descendentă!”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seara, la TVR1, că ne aflăm pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, el remarcând şi faptul că sunt din ce în ce mai puţine cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga ţară s-a redus.

"Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică", a spus Tătaru.

Coronavirus - Au fost înregistrate 55 de decese şi 318 noi cazuri în Italia. Autorităţile nu au raportat niciun nou caz în 8 regiuni

El a menţionat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând "focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, în rândul celor care îngrijesc".

"Suntem pe o transmitere comunitară scăzută în ultima perioadă. Mă uit şi la testele restante rămase de pe o zi pe alta. Dacă înainte aveam şi 2.000-3.000 de teste care rămâneau nelucrate, acum avem de la o zi la alta 826 de teste în întreaga ţară", a mai afirmat ministrul Nelu Tătaru.

Flori, fetița hrănită ani de zile cu pufuleți și ceai, a împlinit zece ani. Tatăl adoptiv al fetei, mărturisiri emoționa... Accident grav, în București. Două mașini s-au izbit frontal, într-una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală. Circ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x