Minune înainte de Paște! Un tată de 24 de ani a primit o inimă nouă, în urma unui transplant: "Am crezut în Dumnezeu şi ne-a dat o şansă"

 
+2 click pentru
galerie

Minune înainte de Paște pentru un tată care aștepta să moară. Inima lui bolanvă l-ar fi dus în mormânt dacă nu i se făcea transplant. Tânărul de 24 de ani, aflat în stare foarte gravă, a primit o inimă nouă. Alături i-au fost mereu soția și bebelușul lor.

"Aflat într-o stare avansată de insuficienţă cardiacă, într-o stare terminală practic, pacientul era internat în terapie intensivă cu şanse puţine de supravieţuire în absenţa acestui transplant. Acest transplant a venit ca o mare şansă la viaţă. Prelevarea s-a făcut la Spitalul din Baia Mare, un cord foarte bun de la un pacient în vârstă de 39 de ani. Doresc să transmit, pe de o parte, condoleanţe celor care au pierdut pe cineva drag, dar, pe de alta, să le mulţumesc pentru acest gest nobil care salvează vieţi. Sperăm că aceste lucruri să fie din ce în ce mai des în ţara noastră. Operaţia a decurs bine, a durat patru ore şi jumătate, pacientul este stabil şi ne bucurăm pentru evoluţia bună pe care o anticipăm. Este al doilea transplant din acest an, şi primul a decurs bine, pacientul este în curs de externare zilele acestea", a declarat dr. Horaţiu Suciu,  şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, la finalul intervenţiei.

 

Potrivit doctorului, tânărul de 24 de ani era internat de aproximativ de o săptămână, cu o afecţiune cardiacă care a debutat brusc şi foarte grav, pentru că a dezvoltat fenomenul de insuficienţă cardiacă.

Familia tânărului transplantat, care aştepta cu sufletul la gură terminarea intervenţiei, susţine că tânărul a lucrat în Anglia şi că, la un moment dat, s-a umflat foarte tare, iar în urma investigaţiilor de specialitate, medicii din Cluj-Napoca l-au diagnosticat cu insuficienţă cardiacă, care s-a agravat tot mai mult.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI