Antena Căutare

Mircea Cartarescu cere public demisia lui Basescu si alegeri anticipate

Mircea Cartarescu, cunoscut simpatizant al lui Traian Basescu, cere intr-un editorial demisia presedintelui Romaniei si a Guvernul Boc, iar mai apoi, organizarea alegerilor anticipate.

"Personal, sunt foarte de acord si cu demisia lui Traian Basescu, si cu alegerile anticipate. [...] Traian Basescu si-a epuizat, in primii trei-patru ani ai primului sau mandat, capitalul de incredere si popularitate, iar al doilea mandat l-a surprins fara idei si proiecte noi, depasit de situatie din punct de vedere politic. Am spus-o si o repet: Basescu este un om al trecutului. Nu el e problema Romaniei de azi, scrie acesta in editorialul sau.

Totusi, Cartarescu incearca sa-l disculpe Emil Boc.

"Emil Boc poate fi numit, cu argumente, mediocru sau chiar incompetent, dar nimeni nu i-a negat deocamdata bunele intentii si abnegatia, lucruri rare la un politician", conform scriitorului.

Desi este de acord cu demisia Puterii si cu declansarea alegerilor anticipate, Cartarescu nu isi pune prea multe sperante intr-un guvern de tehnocrati.

"Opozitia doreste un guvern de tehnocrati. Minunat in principiu. Dar sistemul nostru politic e de fapt unul politicianist, de o incredibila ramificare mafiotica. Un tehnocrat nu poate rezista nici cinci minute presiunilor politice: in momentul in care e propus de Putere, el devine om al Puterii, oricare ar fi ea", incheie acesta.

Foto: inpolitics.ro

Jandarmeria: Diferite canale media incearca se ne discrediteze... Presa straina despre protestele din Romania: Sunt cele mai ample din ultimii zece ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x