Antena Căutare

Presa straina despre protestele din Romania: Sunt cele mai ample din ultimii zece ani

Presa straina comenteaza pe larg a 7-a zi de proteste de la Bucuresti. Presa din SUA, Franta, Anglia sau agentiile de stiri internationale se arata uimiti de revoltele aparute peste noapte in Romania.

ABC News: "Protestele violente din Romania evidentiaza situatia din ce in ce mai dificila". Postul american de televiziune mai spune ca acestea sunt cu cele mai grave proteste din ultimul deceniu.

"In fostele state comuniste care acum sunt membre UE, starea de frustrare este in crestere din cauza stagnarii economice si guvernarilor ineficiente, izbucnind proteste de strada si aparand o stare de impredictibilitate care risca sa puna in pericol cresterea economica si stabilitatea pe continentul european ", mai explica postul american de televiziune.

The New York Times: Frustrarile economice s-au revarsat pe strazi in Romania, la fel ca in Spania si Grecia

The Economist: Rar se intampla ca romanii sa fie vazuti drept un popor aprig la manie, insa lucrurile s-ar putea schimba dupa ce tara a fost cuprinsa de proteste de strada care nu par sa se apropie de sfarsit.

Zeci de oameni au fost raniti, iar centrul orasului a fost vandalizat. Bucurestiul a fost martora celor mai grave violente din ultimii 20 de ani, protestatarii dand foc la cauciucuri si incaierandu-se cu fortele de ordine, aminteste sursa citata.

Agentiile internationale de stiri

Associated Press:
"Mii de romani au participat la un mars in Bucuresti, joi, pentru a cere demisia Guvernului ca urmare a masurilor de austeritate"

Reuters: "Mii de romani s-au adunat la Bucuresti joi pentru a cere demisia Guvernului, dupa o saptamana de proteste separate fata de masurile de austeritate care uneori au degenerat in violente. Politia a comunicat ca 7.000 de persoane au participat la marsul organizat de USL pentru a cere demisia premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu. Manifestantii au pornit in mars de la Arcul de Triumf spre sediul Guvernului, scandand Jos Basescu si comparandu-l pe presedinte cu fostul dictator comunist Nicolae Ceausescu".

Presa franceza

Le Monde:
"Cine sunt indignatii de la Bucuresti? De o saptamana, mii de persoane din toate categoriile sociale, protesteaza la Bucuresti si in alte orase, denuntand masurile de austeritate si coruptia".

Le Nouvel Observateur: 7000 de protestatari cer demisia presedintelui Basescu.

Mircea Cartarescu cere public demisia lui Basescu si alegeri anticipate... FOTOREPORTAJ! Cum se vad protestele de 7 zile, direct din strada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x