Antena Căutare

Miting cu 20.000 de sindicalisti, pe 22 septembrie in Bucuresti

Un miting la care vor participa peste 20.000 de sindicalisti ai CNSLR-Fratia va avea loc pe data de 22 septembrie, in Capitala, pentru a-si exprima nemultumirea fata de austeritatea Guvernului. Ziua a fost aleasa pentru a se sincroniza cu protestul anuntat de Federatia Sanitas.

Marius Petcu, presedintele confederatiei, si-a declarat si catre celelalte confederatii intentia de a se alatura mitingului pentru a face un protest comun, insa pana in acest moment nu ar fi primit vreun raspuns din partea liderilor sindicali.

"Ii astept pe colegii mei de la celelalte confederatii. Pana la urma lupta noastra nu este pentru a satisface cerintele membrilor CNSLR-Fratia, sunt pentru toti salariatii din Romania, nu vad de ce data de 22 septembrie nu este potrivita si pentru celelalte confederatii sindicale", a spus acesta.

Petcu nu a ezitat sa-l acuze pe colegul sau Bogdan Hossu, cu privire la incercarea acestuia de a opri miscarea sindicala din interior, facand referire si la intentia lui Sorin Ovidiu Vintu de a obtine patrimoniul sindicali prin oferirea de "functii si bani".

"Am fost cu totii neplacut surprinsi sa descoperim ca in pregatirea actiunilor de protest unul dintre colegii nostri, si vorbesc de Bogdan Hossu, a incercat sa submineze din interior miscarea sindicala prin declaratii care nu au niciun fel de legatura cu demersul nostru sindical", a mai adaugat Marius Petcu.

Salariile bugetarilor au scazut de la data de 1 iulie cu 25%, pentru ca Guvernul sa poata atinge deficit bugetar impus de Fondul Monetar International la acordarea ultimului imprumut.

Ministrul Vreme "recruteaza" programatori pentru emigrare... Gabriel Oprea: Pensiile militare nu vor scadea sub 3.000 de lei. Unele vor creste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x