Antena Căutare

Gabriel Oprea: Pensiile militare nu vor scadea sub 3.000 de lei. Unele vor creste

Nicio pensie de militar nu va scadea sub 3.000 de lei, promite ministrul Apararii Gabriel Oprea. Dimpotriva, dupa recalculare, unele pensii vor fi mai mari. Asa ca ministrul ii indeamna pe toti pensionarii din sistem sa mearga la centrele militare ca sa completeze un singur formular.



"Astazi sunt in masura sa informez pe militari si pe cei care au iesit la pensie din armata ca prin recalculare cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scadea. Dimpotriva, unele dintre ele vor creste", a spus ministrul Gabriel Oprea.

Fostii militari cu pensii sub 3.000 de lei vor primi mai multi bani in urma recalcularii. Cu pana la 25% mai mult, in functie de vechime, sporuri sau specialitate militara. Cei care depasesc aceasta suma pot avea pensia micsorata dupa recalculare, dar nu cu mult.

Singurele care nu vor fi recalculate sunt pensiile de urmas, de invaliditate si indemnizatiile sau sporurile primite de veteranii de razboi si vaduvele lor.



Foto: Intactimages

Miting cu 20.000 de sindicalisti, pe 22 septembrie in Bucuresti... Fostul sef SIE Catalin Harnagea: "Ma aflam pe lista de asasinate a lui Vintu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x