Antena Căutare

Modificări în Legea Educației. Ce materie nouă va fi introdusă în școli

Modificări în Legea Educației. Ce materie nouă va fi introdusă în școli din anul școlar  2020-2021.

Modificări în Legea Educației. Ce materie nouă va fi introdusă în școli Galerie
modificari in legea educatiei

Modificări în Legea Educației. Ce materie nouă va fi introdusă în școli din anul școlar 2020-2021. Burse și integrare copii cu CES.

Modificări în Legea Educației. Educația pentru sănătate și nutriție va fi inclusă în planurile de învățământ din România, începând cu anul școlar 2020-2021, potrivit Legii 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

Gripa în România. Ministerul Sănătatății, anunț. Lista școlilor care se închid din cauza gripei

Modificări în Legea Educației. Legea care reglementează această schimbare:


Articol unic. — Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 25, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

"(3) Pentru copiii cu cerințe educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale se poate organiza învățământ la domiciliu sau pe lângă unitățile de asistentă medicală. Pentru copiii cu dizabilități locomotorii, în vederea integrării acestora în învățământul cu frecvență, se vor achiziționa elevatoare sau procesul instructiv-educativ se va desfășura într-o sală de clasă situată la parterul unității."

2. La articolul 65, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (61), cu următorul cuprins:
"(61) Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Ministerul Sănătății elaborează o strategie privind educația pentru sănătate și nutriție până la data de 31 decembrie 2019. Strategia va fi transpusă în planurile-cadru de învățământ începând cu anul școlar 2020—2021."

3. La articolul 82, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
"Art. 82. — (1) Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanță, de burse de merit, de burse de studiu și de burse de ajutor social."

4. La articolul 82, după alineatul (1) se întroduc două noi alineate, alineatele (11) și (12), cu următorul cuprins:
"(11) Cuantumul minim al bursei de performanță, al bursei de merit, al bursei de studiu și al bursei de ajutor social se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului.

(12) Bursă de ajutor social se poate cumula cu bursă de performanță, cu bursă de merit sau cu bursă de studiu."

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată.

Modificări în Legea Educației. Așadar, începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor studia Educația pentru sănătate și nutriție.

sursa: portalinvatamant

„Să nu zici că e om, să nu zici asta!” Momentul în care un șofer trece cu mașina peste un bărbat întins pe șosea. Totul ... Bebeluş gigant venit pe lume la maternitatea din Botoşani. Fetița cântărește peste cinci kilograme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x