Antena Căutare

Gripa în România. Ministerul Sănătatății, anunț. Lista școlilor care se închid din cauza gripei

Epidemie de Gripa. Ministerul Sănătatății, anunț. Ce școli se închid din cauza gripei

Gripa în România. Ministerul Sănătatății, anunț. Lista școlilor care se închid din cauza gripei
gripamin romania scoli inchise

Gripa în România. Ministerul Sănătatății, anunț. Ce școli se închid din cauza gripei. Ministerul Sănătăţii ar putea declara, marți, oficial epidemia de gripă. Autorităţile aşteaptă raportările DSP legate de numărul îmbolnăvirilor pentru a lua o decizie.

Gripa în România a evoluat la peste 40 de decese, motiv pentru care Minsterul Sănătății, Sorina Pintea, a anuntat măsuri care se impun în prag de epidemie de gripă.

Gripa în România. Ca o măsură ce se impune în situația de față este închiderea școlilor în România, în această săptămână. Cu toate acestea, pe lista școlilor care s-ar putea închide din cauza gripei se află strict cele care întrunesc un absenteism de peste 20% de elevi, din cauza gripei. În acest sens, decizia de a închide școala rămâne la latitudinea inspectoratelor școlare.

Gripa cu 50.000.000 de morți. Fiecare al 40-lea om de pe Pământ a decedat!​

„Nu e cazul să creăm o isterie din această chestiune, pentru că gripă a fost întotdeauna în această perioadă a anului”, a spus ministrul sănătății. Chiar dacă numărul tot mai mare de cazuri de gripă din România a pus autoritățile pe jar, ministrul sănătății spune că nu se puteau închide școlile în ultima săptămână din acest semestru. ”Nu puteam lăsa copiii acasă, când e ultima săptămână din semestru”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Gripa în România. Școlile pot fi închise din cauza gripei săptămâna asta

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că în România școlile se închid din cauza gripei, doar dacă inspectoratele hotărăsc această măsură. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să fie îndeplinită măcar o condiție. ”Acolo unde absenteismul este de peste 20 la sută într-o clasă sau o școală, inspectoratele pot lua decizia suspendării cursurilor”, a anunțat minsitrul sănătății, Sorina Pintea. Ministerul Educației a transmis și el un ordin către toate unitățile de învățământ, pentru a se efectua un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ.

Cât despre declararea unei epidemii de gripă, ministrul e de părer că ”isteria din ultima vreme nu e benefică” și puteau fi luate măsuri din timp. ”Puteam, de exemplu, să ne vaccinăm încă din luna noiembrie”, a spus Sorina Pintea. ”Primul control trebuie făcut de părinți acasă”, a fost recomandarea ministrului sănătății.

Vă reamintim că vineri, 25 ianuarie, elevii din România nu au făcut școală din cauza riscului de epidemie de gripă.

Epidemie de gripă. Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 48. Ministerul Sănătăţii ar putea declara, marți, oficial epidemia de gripă. Autorităţile aşteaptă raportările DSP legate de numărul îmbolnăvirilor pentru a lua o decizie.

Avertisment pentru mii de pensionari! Cine face acest lucru, riscă să își piardă dreptul la pensie... Elev din Satu Mare, filmat în timp ce își rulează țigări în clasă. Ce spune Inspectoratul | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x