Antena Căutare

Patriarhul Daniel şi-a dat binecuvântarea. Se va întâmpla în curând, este un moment ISTORIC

Cele şase clopote ale Catedrelei Mântuirii Neamului au fost sfinţite de Patriarhul Daniel. Acestea cântăresc împreună 33 de tone şi care vor fi montate în zilele următoare, în turnul "Clopotniţă” de pe faţada de vest a noii Catedrale Patriarhale, la o înălţime de 60 de metri.

Cele şase clopote ale Catedrelei Mântuirii Neamului au fost sfinţite de Patriarhul Daniel. Acestea cântăresc împreună 33 de tone şi care vor fi montate în zilele următoare, în turnul "Clopotniţă” de pe faţada de vest a noii Catedrale Patriarhale, la o înălţime de 60 de metri.

Potrivit Patriarhirei, sfinţirea exterioară a clopotelor, care se află acum la sol, va fi urmată de sfinţirea lor interioară şi a clopotniţei, după ce acestea vor fi instalate în turnul "Clopotniţă”.

Clopotele Catedralei Naţionale au fost realizate în fabrica Grassmayr din Innsbruck, Austria, au o garanţie de 15 ani şi o durată apreciată la peste 400 ani şi au fost aduse în ţară în mai 2017.

Patriarhul Daniel şi-a dat binecuvântarea. Se va întâmpla în curând, este un moment ISTORIC

Cele şase clopote cântăresc împreună 33 de tone. Clopotul mare, dedicat "Eroilor Neamului”, are o greutate de peste 25 de tone, cu o înălţime şi un diametru de circa 3 metri şi va putea fi auzit pe o rază de 15 kilometri la evenimentele şi sărbătorile importante.

"În ceea ce priveşte calitatea sunetelor, aceasta este asigurată prin puritatea aliajului de bronz utilizat de turnătoria din Tirol, 78% cupru electrolitic cu puritatea de 99,99% şi 22% staniu electrolitic, cu aceeaşi puritate. Urmând tradiţiei creştine privind inscripţionarea clopotelor, pe fiecare dintre cele şase clopote se află inscripţionate: stema Patriarhiei Române, chipul în efigie al Patriarhului Daniel – sub păstorirea căruia s-a concretizat construirea Catedralei Naţionale – şi crucea patriarhală, precum şi inscripţia: <Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Naţională – Centenar 1918 – 2018>", spun reprezentanţii Patriarhiei.

Potrivit acestora, costul celor şase clopote a fost achitat exclusiv din banii Patriarhiei Române, nu din fonduri publice.

Sfinţirea catedralei, închinată Sfântului Andrei şi eroilor români, va fi oficiată în 25 noiembrie de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului împreună cu Patriarhul Daniel şi ierarhi români.

Gata, e oficial! Prima zi de școală NU E LIBERĂ! Pe 10 septembrie 2018 se schimbă totul!... COD GALBEN de PLOI TORENȚIALE! Județele în care meteorologii au emis avertizare de vreme rea în următoarele ore! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x