Viitorul creştinilor ORTODOCŞI, discutat la Istanbul. Întâlnirea ISTORICĂ a durat mai bine de două ore

O întâlnire istorică a avut loc vineri, la Istanbul. Patriarhii de la Constantinopol Bartolomeu I şi de la Moscova Kiril s-au întâlnit pentru a discuta despre viitorul Patriarhiei autoproclamte de la Kiev, aflată în căutarea recunoaşterii.

O întâlnire istorică a avut loc vineri, la Istanbul. Patriarhii de la Constantinopol Bartolomeu I şi de la Moscova Kiril s-au întâlnit pentru a discuta despre viitorul Patriarhiei autoproclamte de la Kiev, aflată în căutarea recunoaşterii.

”Problema principală a fost situaţia din Ucraina”, a declarat pentru AFP mitropolitul ortodox grec din Franţa, monseniorul Emmanuel,prezent la această reuniune.

Viitorul creştinilor ORTODOCŞI, discutat la Istanbul. Întâlnirea ISTORICĂ a durat mai bine de două ore

Întâlnirea - prima între cei doi conducători religioşi din 2016 - s-a desfăşurat la sediul Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol şi a durat peste două ore.

Aceste discuţii au loc într-un moment crucial pentru ortodocşii din Ucraina, care sunt împărţiţi între o mare parte care aparţin Bisericii din subordinea Patriarhiei de la Moscova şi o altă parte care este credincioasă Patriarhiei de la Kiev.

Aceasta din urmă s-a autoproclamat ca atare după independenţa ţării, în 1992, şi nu este recunoscută, în prezent, de nicio biserică ortodoxă din lume.

Patriarhului Bartolomeu de la Constantinopol - ”primul între egalii săi”, alţi patriarhi de biserici ortodoxe - îi revine de-acum sarcina să se pronunţe asupra viitorului religios al Ucrainei.

Această problemă se înscrie în contextul diplomatic foarte tensionat între Rusia şi Ucraina, după venirea la putere, în iarna lui 2014, a prooccidentalilor la Kiev, urmată de anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia şi un conflict cu separatişti proruşi în estul ţării, soldat cu peste 10.000 de morţi.

Aceste evenimente au exacerbat tensiunile între cele două aripi ale ortodoxiei în Ucraina şi au determinat mulţi ucraineni să se îdepărteze de Patriarhia de la Moscova.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri