Antena Căutare

Monica Pop, anunț important despre românul infectat cu coronavirus: „Este purtător, nu bolnav! Dacă n-are boala, ce să tratezi la el?"

Primul caz de coronavirus din România a dat naștere numeroaselor formulări și speculații pe internet și în presă, astfel că medicul Monica Pop a făcut mai multe precizări. Aceasta susține că este o diferență însemnată între a fi bolnav de coronavirus și a fi purtător al acestui virus.

Monica Pop a explicat, într-o intervenție telefonică, la Antena 3, că bărbatul din Gorj care a contactat coronavirusul și a fost depistat pozitiv la testele medicale, nu este bolnav, ci doar purtător, urmând a se vedea dacă va face boala sau nu.

”Acest pacient este un purtător. Nu e bolnav. Nu are boala. El poate să facă boala sau nu. Atâta timp cât el nu face boala, ce să tratezi? Tratamentul acestei boli se face simptomatic. Iar în situațiile critice trebuie menținute funcțiile vitale”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Citește și: Primele informații despre stare de sănătate a românului infectat cu coronavirus! Bărbatul din Gorj a ajuns la Institutul ”Matei Balş” din Capitală

Medicul Monica Pop a subliniat că ține de imunitatea fiecăruia dacă face sau nu boala, atunci când intră în contact cu un virus, mai scrie sursa citată.

Medicul Monica Pop: "Evitați să consumați alcool, devine periculos"

Medicul a precizat că persoanele care consumă alcool în cantități mai mari, în speranța că vor ține astfel departe virușii periculoși, fac mai mult rău organismului.

”Alcoolul face vasodilatație, vasele se măresc în volum, peretele venelor este mai subțire, iar microbii trec mai ușor această barieră”, a explicat specialistul.

Personal medical din Gorj trimis să recolteze probe pentru coronavirus în haine de șantier: 'Nu avem alte echipamente, n... Membrii Academiei Române și-au achiziționat trotinete electrice din bani publici. Cine a decis cumpărarea lor și cine le...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x