Antena Căutare

Italianul de 71 de ani infectat cu coronavirus, care a fost în România, declarații în exclusivitate! Înregistrare tulburătoare! „Am ajuns cu febră” – Video

Italianul în vârstă de 71 de ani infectat cu coronavirus, care a fost recent în România, a făcut declarații în exclusivitate, pentru Observatorul Antenei 1.

Italianul Cesare Emendatore a stat şase zile în ţara noastră, timp în care a avut simptome de coronavirus. A doua zi după ce a aterizat pe aeroportul din Craiova a făcut febră. Nu s-a dus la spital, însă a mers la câteva întâlniri şi chiar la Primăria comunei Drăguțești.

„Mă simt bine. Să spunem bine. Nu am febră. Am doar o bronhopneumonie. E doar pneumonie. Nu am alte probleme de sănătate. Am luat-o recent, de când am venit la spital au depistat-o. Sunt la spitalul din Rimini. Am fost în România în perioada 18 – 22 februarie. Am fost la Craiova. Sunt 20 de ani de când vin în România. Sunt ca acasă acolo. Nu știam că sunt bolnav când am venit. M-aș fi dus la spital. Am avut febră. Când am venit în România, am început să am febră și am stat acasă – trei zile, pentru că aveam febră 39.

Apoi, sâmbătă, când m-am simțit mai bine, mi-a scăzut febra, am luat avionul și am venit acasă. Febra a început marți seară, când am ajuns în România. Doar două persoane am întâlnit (întâlniri de afaceri, n.r.) și ele au fost testate”, a povestit el, tușind puternic.

Acum, italianul se află în carantină, alături de familia lui. Nu știe de unde a luat virusul. Crede că este posibil să îl fi luat de la oameni care au venit la restaurantul lui din Rimini.

„Soția și fiul meu sunt izolați aici cu mine. Sunt ținuți în carantină. Inclusiv angajații din restaurant și cei cu care au avut ei contact sunt izolați în case. Și restaurantul e închis. Am fost la primăria din comuna Drăguțești să plătesc taxele. Nu am fost în nordul Italiei, unde a fost confirmat coronavirusul, dar poate cei din nordul Italiei au venit la mine. Eu am un restaurant în Rimini. Nici nu știu de unde am luat virusul”, a mai spus el.

Oficial! Ce ți se întâmplă dacă ești suspect de coronavirus sau depistat pozitiv, în România! Anunțul Ministerului Sănăt... Concediul medical în cazul suspecților de coronavirus. Cum se obține și câți bani se pierd din salariu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x