Antena Căutare

Monica Pop, avertisment pentru români: „Este tot ce ne trebuie acum”! De ce nu e bine să mănânci mult în această perioadă

Coronavirus în România. Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă privind comportamentul românilor din această perioadă și oferă câteva sfaturi menite să ajute prevenția infectării cu noul coronavirus.

Monica Pop, avertisment pentru români: „Este tot ce ne trebuie acum”! De ce nu e bine să mănânci mult în această perioadă
Monica Pop, avertisment pentru români: „Este tot ce ne trebuie acum”!

Monica Pop se alătură nenumăraților medici și specialiști care fac un apel la oameni să nu consume medicamente fără prescripție medicală în această perioadă și, mai ales, inutil.

Medicul Monica Pop mai spune că nici mâncatul excesiv nu este recomandat. Nici acum și niciodată, pentru că „nu ajută la nimic și mărește pericolul de obezitate, diabet”.

Citește și: Ibuprofenul în vremea pandemiei. Experții își dau „palme științifice”, iar noi, plebea, ne uităm la ei speriați și neputincioși. Între fapte și fake-news

Iată sfaturile medicului, în vremuri de pandemie COVID-19

  • NU mâncati excesiv. Nu mai mult decât normal. Nu numai că nu ajută la nimic dar e pericol de obezitate, diabet, decompensarea unor afectiuni preexistente, care necesită dietă.
  • NU beți alcool. Acesta dilată vasele de sânge iar pericolul de contaminare e mult crescut.
  • NU luați medicamente inutil sau fără indicatie si prescriptie medicală. Va pot face mult rău. Nu uitati ca toate medicamentele au efecte secundare.
  • NU ascultati si nu cititi stiri apocaliptice, aveti grija mare de psihicul dumneavoastra. Ascultati doar indicatiile medicilor implicati in combaterea epidemiei . Vedeti numai filme relaxante, nu cu boli, crime, dezastre,horror etc.
  • NU iesiti din casa decât daca e strict necesar. Când reveniti, spalati-vă pe mâini, fața si nările.
  • TĂRIE, ECHILIBRU, CURAJ, RĂBDARE, este tot ce ne trebuie acum.

Citește și: Sfaturile lui Topârceanu de acum 100 de ani pentru epidemie: ”Nu sărutați nici mână, nici gură, nici...nimic!”

Ca-n Vestul Sălbatic, nene! Hoții au prădat o mașină ce transporta dezinfectanți pentru spitalul din Lugoj... Situația se agravează la Spitalul Gerota din București, după minciuna fostului ofițer MAI! Șapte noi cazuri de coronavir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x