Antena Căutare

Moș Nicolae 2018. Ce nu știi despre povestea Moșului Nicolae

Moș Nicolae 2018. Ce nu știi despre povestea Moșului Nicolae. Sfântul Nicolae este considerat protectorul copiilor și al marinarilor. Povestea lui Moș Nicolae, ce este remarcabil și care sunt faptele sale, vei afla din articolul a1.ro

Moș Nicolae 2018. Ce nu știi despre povestea Moșului Nicolae
Moș Nicolae | a1.ro

Cei mai generoși Moși ajung la copii cuminți în luna decembrie. Pe 6 decembrie este prăznuit Sfântul ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, iar pe 24 decembrie vine Moș Crăciun. Moș Nicolae își încarcă sacul cu daruri pe care le va pune în ghetele celor mici și celor mari.

Se spune că Moș Nicolae e mult mai discret decât Moș Crăciun pentru că el nu este văzut niciodată de nimeni. Pentru a primi daruri, trebuie neapărat să ai ghetele curate și lustruite. Legenda lui Moș Nicolae a apărut în Asia Mică.

Legenda spune că Moș Nicolae e protectorul copiilor. Sfântul Nicolae s-a născut în anul 270 în cetatea Patara din Asia Mică. Numele lui înseamnă “biruitor de popoare”. După moartea părinților săi, el a împărțit averea săracilor.

El a fost printre episcopii care au luat parte la Primul Conciliu de la Niceea atunci când a fost chemat de împăratul Constantin. Legenda spune că el ar fi ajutat trei fete sărace să se mărite, lăsând trei săculețe cu aur la ușa lor.

Când îi veni rândul celei de-a treia fete, tatăl ei a stat noaptea la pândă pentru a afla cine lasă zestrea. Atunci, Sfântul Nicolae a dat drumu pe horn săculețului cu aur, iar acesta a căzut într-o șosetă ce era pusă la uscat. În felul acesta a apărut tradiția cadourilor puse în încălțări.

Astăzi, osemintele sale se află într-o criptă din Bari, Italia unde a fost îngropat după moartea sa în 343.

Sursă foto: a1.ro

Scandal uriaș la un spital din Prahova! Un copil cu arsuri grave este ignorat de medici! Părinții disperați acuză medici... Lovitură pentru toți angajații din România. Se modifică programul zilelor libere de Sărbători!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x