Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Moțiunea de cenzură adâncește criza Rezidențiatului! Studenții de la Medicină și Farmacie intră în grevă

Stufenții la Medicină și Farmacie vor intra în grevă japoneză din cauza situației incerte în care se află examenul de rezidențiat, anunță federațiile studenților.

Stufenții la Medicină și Farmacie vor intra în grevă japoneză din cauza situației incerte în care se află examenul de rezidențiat, anunță federațiile studenților.

Astfel, în cadrul unei postări făcute pe Facebook, Federațiile studenților la Medicină și Stomatologie au făcut apel ca toți cei care vor să participe la grevă să poarte mască medicală pe care să scrie #Rezi.

Citește și: Deschiderea anului universitar 2019. Cel mai mic număr de studenți din ultimii 20 de ani

De asemenea, studenții atrag atenția că instabilitatea politică creată de trecerea moțiunii de cenzură nu face decât să prelungească criza Rezidențiatului.

”Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului guvern”, spun studenții.

Citește și. Chiriile din București sunt scumpe pentru studenți: ce poți face

Acțiunea studenților vine după ce examenul de rezidențiat a fost amânat pe 8 decembrie, deși trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie, din cauza lipsei unui ministru al Educației care să semneze ordinul de organizare a examenului.

Recomandari