Antena Căutare

"Pe neamț îl doare spatele, el nu culege sparanghel!" Munca ieftină a românilor, cea mai bună afacere pentru europeni

Românii aleg calea străinătății pentru un ban în plus, însă mulți ajung să-și blesteme zilele. Mărturii ale celor ajunși in Austria ca îngrijitori sau în Germania la cules de sparanghel au stârnit revolte. Europenii par să exploateze tot mai mult forța de muncă ieftină venită din România.

Locurile de muncă din Austria sau Germania vin la pachet cu multe riscuri și greutăți pentru românii care acceptă să plece în străinătate. Antena 3 a prezentat un val de dezvăluiri ale unor femei exploatate și înșelate de firmele de recrutare.

Exportul de muncă ieftină din România, o afacere pe bani mulți

Printre escrocherii se numără comisioanele luate atât de la companiile austriece, cât și de la muncitorii români, lucru total interzis prin lege. La fel de grav este și faptul că pentru a ocoli legea multe companii românești fac parteneriate cu companii din Austria și astfel comisionul luat de la îngrijitori ajunge să fie dublu.

Citește și: Au fugit din România ca să facă bani în Germania. Patru femei descriu „infernul sparanghelului”: „Ne țin ca-n boscheți. Nu avem apă, nimic!

”Mi s-a spus din start: comisionul pe lună al firmei este de 100 euro”, a declarat una din femeile plecate la muncă în Austria.

Și-a pus capăt zilelor, chiar în salonul de spital în care era internat! Medicii, apel disperat la 112, la primele ore a... Tulcea: Ambarcaţiune cu zece persoane la bord, răsturnată pe canalul Sulina. Nouă persoane au reuşit să se salveze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x