Au fugit din România ca să facă bani în Germania. Patru femei descriu „infernul sparanghelului”: „Ne țin ca-n boscheți. Nu avem apă, nimic!”

Munciți ca sclavii, câte 12 ore pe zi, apă cu rația și condiții de cazare mizere. Așa trăiesc românii plecați în Germania la cules de sparanghel.

Dezvăluiri halucinante despre condițiile de muncă din Germania. Mai multe femei au dezvăluit, la Antena 3 cum sunt obligate să muncească câte 12 ore, sunt cazate în camere mizere, cu paturi și dulapuri de fier, fără lenjerii și pături.

„Am mai lucrat în Germania, dar la un abator, înainte să vin aici. Am hotărât să plecăm, pentru că era foarte frig, ne degeraseră mâinile. Ca în abator”, așa începe povestea femeilor care au mers la cules de căpșune și sparanghel.

Femeile au mărturisit că se simt păcălite de angajatori, munca la care sunt supuse fiind total diferită de ce li se promisese înainte de a pleca din România.

Citește și:

Care sunt efectele secundare ale vaccinului anti-coronavirus. Simeon, primul om imunizat, a rupt tăcerea: „Au durat câteva zile”

„A fost vorba despre căpșune și sparanghel, dar ne trimite să dăm mâncare la porci, să întindem paiele, să facem cu totul altceva. Trebuie să ridicăm solarele, să le punem înapoi”, a declarat una din femei. ”Muncim de dimineață, de la cinci, până la șase seara, șașe, șapte”.

Muncesc câte 12 ore pe zi. Cele patru au mărturisit că nu se mai pot întoarce în țară, pentru că au rămas fără documente.

„Ne rețin buletinele, ne spun că nu am plătit banii. Avem o săptămână de când muncim și ne tot spun că nu am plătit banii. 280 de euro. Banii pentru care ne-a adus cu mașina și avansul de 100 de euro. Dar cât trebuie să muncești? O lună de zile ca să plătești 280 de euro? Câte ore trebuie să muncești ca să plătești 280 de euro?”, adaugă o altă femeie.

Citește și:

În organismul tinerilor, COVID-19 se transformă! Un nou simptom mortal a fost descoperit în ultimele săptămâni: „Nu era normal ca cei sub 40 de ani să pățească asta”

Cât despre condițiile de cazare, acestea spun că stau ”ca în boscheți”.

„Nu avem apă caldă, nu avem nimic. Într-o săptămână, doar o dată am făcut baie. Pe cazare ne iau 3 euro pe zi, de persoană. Nu-s condiții.

Paturi de fier, dulapuri de fier, mai rău ca la pușcărie. Nu sunt perne, nu e lenjerie, nu sunt pături, vase, oale, farfurii, linguri, toate sunt ale noastre. În cameră, dacă se poate, te bagă șase - șapte persoane.

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole

Citește și:

Cum putem contesta amenzile primite pentru încălcarea Ordonanțelor Militare? Un avocat explică, pas cu pas, ce trebuie făcut

Dar acum, nu au oameni, că au plecat 28 de oameni. Le-au plecat 28 de oameni într-o zi, exact înainte să ajungem noi”, au dezvăluit femeile.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri