"Își doresc să muncească la noi!" Răsturnare de situație în cazul muncitorilor din Sri Lanka huliți de români și abandonați în Otopeni. Ministrul Muncii a intervenit pentru ei

Umiliţi, abandonaţi şi trimişi acasă. 36 de muncitori din Sri Lanka au fost concediaţi, după ce au stat în carantină din cauza unui coleg de muncă infectat cu COVID-19. Apoi, au fost urcaţi în două autocare şi trimişi de la Botoşani pe aeroportul din Otopeni. Doar că niciun avion comercial nu zboară spre Sri Lanka. Ţara are încă aeroporturile închise.

"Își doresc să muncească la noi!" Răsturnare de situație în cazul muncitorilor din Sri Lanka huliți de români și abandonați în Otopeni. Ministrul Muncii a intervenit pentru ei

Cei 36 de angajați singalezi plecați de la Botoșani și abandonați pe Aeroportul Otopeni au primit oferte de la șase companii din România, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, marți, după mai multe discuții.

„Concluzia o vor trage diseară, i-am rugat să se gândească, după ce au ascultat ofertele a șase angajatori. Eu n-am făcut decât să creez cadrul, să se întâlnească cererea cu oferta”, a spus ministrul Muncii.

Românii muncesc în străinătate, străinii vor în România! Sri-lankezii nu doresc să se întoarcă acasă: Decizia luată de Guvern în cazul lor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mai spus că unii angajatori i-au ofertat pe toți cei 36 de muncitori, plus cei câțiva rămași în Botoșani: „Urmează să se finalizeze perioada de carantină și sunt și aceste persoane interesate să se alăture celor 36”.

Urmează ca muncitorii să hotărască dacă vor să lucreze împreună sau să accepte și ofertele celorlalte firme

Singalezii au spus că nu vor să se întoarcă în Sri Lanka, ci vor să muncească în România

36 de muncitori din Sri Lanka au fost concediaţi în mod abuziv şi trimişi din Botoşani pe Aeroportul Henri Coandă

„Mi-au spus că o experiență nefericită nu înseamnă că nu vor să muncească la alți angajatori. Concluzia mea, și aici ca și în alte țări, sunt angajatori și angajatori”, a subliniat Violeta Alexandru.

Coșmar pentru muncitorii srilankezi din Botoșani. În aeroport, fără avion, apă sau mâncare

Firmele din București și din țară care au participat astăzi la negocieri sunt din industria de ambalare și comercializare a cafelei, industria confecțiilor și chiar din domeniul alimentar și sanitar.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri