Căutare Live

Ne așteaptă o altă stare de alertă! Nelu Tătaru: "E aproape iminentă. E posibilă carantinarea unor anumite regiuni "

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, luni seară, că prelungirea stării de alertă este „aproape iminentă” după 15 iulie.

Ne așteaptă o altă stare de alertă! Nelu Tătaru: "E aproape iminentă. E posibilă carantinarea unor anumite regiuni "

Potrivit acestuia, Guvernul estimează că în următoarele 14 zile se vor înregistra între aproximativ 500 și 700 de noi cazuri de COVID-19 în România.

Tânăr care nu purta corect masca de protecție, scos cu forța din metrou și încătușat. Cum justifică Jandarmeria intervenția în forță

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru.

Este posibilă instalarea carantinei la nivel local

Ultimă oră! România a trecut pe lista portocalie a Belgiei. Turiștii români pot fi supuși unor măsuri drastice

„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie...”, a explicat oficialul din Guvern, potrivit digi24.

DSP Dâmbovița: Persoanele infectate care s-au externat la cerere au generat ȘASE focare de familie

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ministrul Sănătății ia decizii drastice: "Vreau neapărat legea carantinării. Suntem singura țară din Europa care nu...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri