Antena Căutare

Județe cu risc de răspândire a Covid-19, în carantină. Nelu Tătaru, primele declarații: "Dacă va fi cazul, vom lua în calcul carantinarea"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, în acest moment, nu este luată în considerare o carantinare a judeţelor, iar acolo unde există focare acestea sunt identificate, izolate, iar pacienţii pozitivi sunt internaţi.

El a precizat că dacă va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate sau într-un cartier, atunci autorităţile se vor gândi şi la posibilitatea unei carantinări, menţionând că nu este cazul în acest moment.

Citește și: Românii trebuie să uite de relaxare din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus. Restaurantele nu vor fi deschise la 1 iulie

Carantinarea județelor cu multe cazuri de Covid-19, infirmată de Ministrul Sănătății

Nelu Tătaru a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, că au apărut informaţii că ar putea exista judeţe unde să se impună carantinarea şi dacă se impune acest lucru.

“În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor, fiecare caz este evaluat particular, fiecare direcţie de sănătate publică evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, aceste focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care vor exista într-adevăr o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Sursa : news.ro

Tânărul mort în accidentul din Constanța ar fi împlinit 26 de ani: "În loc de la mulți ani, îți spunem drum lin, fr... A dat cărțile pe față! Ce notă a luat la BAC Alexandru Cumpănașu. "Pun aici o parte din diplome, specializări și di...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x