Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Nelu Tătaru își va trimite fiul la școală în septembrie. Ministrul Sănătății, apel pentru părinți: ”Respectați măsurile de igienă!”

Deschiderea școlilor din România, în ciuda faptului că numărul de cazuri noi de coronavirus se ridică la peste 1.000 în fiecare zi, a stârnit discuții controversate între părinți. Ministrul Sănătății, însă, susține că își va trimite copilul la cursuri în septembrie. 

Nelu Tătaru își va trimite fiul la școală în septembrie. Ministrul Sănătății, apel pentru părinți: ”Respectați măsurile de igienă!”

Hepta.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre redeschiderea școlilor în România și a dezvăluit că fiul său va merge la școală. În același timp, el a făcut un apel și către părinți, și anume să respecte regulile de igienă care sunt esențiale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Ministerul Sănătății a publicat normele. Așa va începe școala din 14 septembrie! Masca este obligatorie pentru toată lumea!

„Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie, în condițiile respectării acelor reguli. Recomand acestor părinți să respecte regulile de igienă, să respecte precauțiile universale în și precauțiile în cadrul acestei pandemii”, a spus Tătaru, potrivit Digi24.

Școala va începe în România, după trei scenarii

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) - între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot

Care sunt criteriile pentru ca un elev să primească unul dintre cele 250.000 de dispozitive cu internet. Ce trebuie să facă ei sau părinții

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

Ministerul Sănătății a publicat normele. Așa va începe școala din 14 septembrie! Masca este obligatorie pentru toată lumea!z

Recomandari