Antena Căutare

În ce condiții vor putea să meargă la munte sau la mare. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Ieșirea din localitate va fi făcută cu un motiv întemeiat!”

Românii așteaptă cu nerăbdare relaxarea măsurilor impuse de autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus și mulți dintre ei și-ar dori să meargă la munte sau la mare, însă mai au de așteptat. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, în ce condiții vor putea românii să meargă la munte sau la mare.

"Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise - nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge", a spus Nelu Tătaru.

Cum ar semăna noul coronavirus cu HIV! De când circulă, de fapt, în Italia! Medic italian: „E nevoie de acest tip de medicament!”

De asemenea, ministrul a explicat că aceste măsuri vor fi luate în prima etapă de relaxare.

”Am înțeles că este o răbdare ajunsă la limită, am înțeles că suntem totuși pe un trend descendent al acestei curbe și am înțeles că lumea a trecut printr-un moment care trebuie gestionat foarte bine.

Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog - unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă - dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal.

Cea mai mare minciună cu privire la COVID-19, dezvăluită! Serviciile secrete germane, raport nimicitor pentru OMS: „Au ascuns tot!”

Asta va avea loc gradual și progresiv. Se va face cu o monitorizare a celor 14 zile, după cum recomandă și OMS", a subliniat Tătaru.

România a depășit 1.000 de decese cauzate de coronavirus

Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1002 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Numărul cazurilor noi de coronavirus, dublu față de cel din ziua precedentă, în Italia! Câți pacienți cu COVID-19 au fost înregistrați

La ATI, în acest moment, sunt internați 238 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.923 de persoane. Alte 19.007 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 269.183 de teste.

Te poți infecta cu noul coronavirus de la nisipul de pe plajă sau din apa mării? Ce spun cercetătorii... Filmul tragediei din cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Femeia a agonizat opt ore până când soacra ei a sunat la ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x