Antena Căutare

Ninsorile şi frigul pun stăpânire pe România! Prognoza METEO pe două săptămâni. Anunţul făcut de meteorologi!

Vremea devine schimbătoare în următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, în intervalul 14 – 25 martie 2018 vor fi precipitații semnificative și manifestări ale vremii specifice temperaturilor ridicate. În prima săptămână, vremea se va menține caldă pe parcursul primei săptămâni de prognoză, iar la începutul celei de a două săptămâni se va răci uşor. Între timp ANM a transmis o informare de ploi torențiale. 

Vremea devine schimbătoare în următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, în intervalul 14 – 25 martie 2018 vor fi precipitații semnificative și manifestări ale vremii specifice temperaturilor ridicate. În prima săptămână, vremea se va menține caldă pe parcursul primei săptămâni de prognoză, iar la începutul celei de a două săptămâni se va răci uşor. Între timp ANM a transmis o informare de ploi torențiale.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare meteorologică de ploi. Meteorologii informează că ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni și în noaptea de luni spre marți.

Administrația Națională de Meteorologie informează că în perioada 14 martie, ora 08:00 – 14 martie, ora 08, temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale.

Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30...35 l/mp.

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, dar ulterior temperatura aerului va fi în ușoară scădere, de la valori medii ale maximelor diurne de 18 grade în prima zi, spre 12 grade pe 14 martie, iar apoi, vor crește din nou, până la 16 grade pe 17 martie. Între 18 și 20 martie vremea se va răci, însă ulterior valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârșitul celei de a două săptămâni, se va atinge o medie regională de 13 grade.

Temperaturile minime se vor situa între 3 și 7 grade, în medie, în prima săptămână, cu cele mai scăzute valori pe 15 martie, iar în intervalul 18 – 20 martie vor deveni ușor negative, pentru ca apoi să crească din nou, spre 3 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată aproape pe tot parcursul celor două săptămâni ale prognozei, însă în jurul datelor de 18 martie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

CRIŞANA

În prima săptămână a intervalului de prognoză vremea se va menține caldă pentru această perioadă, deși în primele zile valorile termice vor marca o scădere treptată. Astfel, maximele diurne, de aproximativ 19 grade la început, se vor situa în jurul a 11 grade pe 14 martie, pentru ca apoi să crească din nou, spre 14 grade, în medie, pe 17 martie.

Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere de la 7 grade în prima noapte până la o valoare medie regională de 2 grade în dimineața zilei de 15 martie, iar apoi vor crește din nou, spre 5 grade la final de săptămână.

În intervalul 18 - 20 martie regimul termic va marca o scădere, iar pe parcursul ultimelor zile ale intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa ușor sub normele perioadei, atingând pe 25 martie o medie regională de 12 grade la valorile maxime și de 2 grade la cele minime. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 18 martie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

TRANSILVANIA

Vremea se va menține caldă pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deși valorile termice vor avea ușoare variații, fiind în scădere spre jumătatea săptămânii, apoi din nou în creștere. Prin urmare, în acest interval temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general, între 0 și 4 grade.

La începutul celei de a două săptămâni, se va resimți o răcire a vremii, iar minimele nocturne vor deveni negative, însă apoi regimul termic va marca o creștere treptată, spre aproximativ 10 grade ziua și 0 grade noaptea, pe data de 25 martie. Pe tot parcursul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

MARAMUREŞ

Primele zile ale prognozei vor fi caracterizate de temperaturi în ușoară scădere, de la 16 grade ziua și 5...6 grade noaptea la începutul intervalului, spre 10 și, respectiv, 0 grade, în jurul datei de 15 martie. Va urma o creștere ușoară, cu 2...3 grade, de scurtă durată însă, căci între 18 și 20 martie vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. După această dată și până la sfârșitul celei de a două săptămâni de prognoză, temperatura aerului va fi în creștere de la o zi la alta, dar se va menține ușor sub valorile climatologic normale, astfel încât, pe 25 martie, maximele diurne vor fi de aproximativ 10 grade, iar minimele nocturne vor atinge 1...2 grade, în medie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar îndeosebi în intervalele 16 - 19 și 22 - 25 martie, când acestea se vor semnala pe arii relativ extinse și se pot înregistra cantități de apă mai însemnate.

MOLDOVA

Vremea caldă din primele zilei ale intervalului, caracterizată de o medie a temperaturilor maxime de 12...14 grade și a celor minime de aproximativ 4 grade, va intra într-un proces de răcire începând cu data de 17 martie, care va continua până pe data de 19 martie, când temperaturile nocturne vor fi negative. Ulterior, tendința vremii va fi una de încălzire treptată, astfel încât la sfârșitul intervalului de prognoză se va înregistra o medie a temperaturilor maxime comparabilă cu cea de la debutul intervalului, în timp ce valorile minime vor fi mai scăzute decât cele inițiale.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 17-19 martie, când se vor înregistra și cantități de apă însemnate.

DOBROGEA

Între 12 și 17 martie regimul termic nu va avea variații semnificative, astfel încât maximele diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar minimele nocturne vor fi de 4…6 grade. Pe 18 martie vremea se va răci, iar temperatura aerului va scădea sub valorile normale climatologic pentru această perioadă.

O nouă tendință de încălzire treptată se va resimți după data de 21...22 martie, astfel încât, la finalul celei de a două săptămâni a intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi comparabile cu cele de la debutul acestuia. Pe tot parcursul celor două săptămâni probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată,

MUNTEN.

În primele zile ale prognozei valorile termice diurne nu vor avea variații importante, urmând a se înregistra o medie regională de aproximativ 12 grade, până pe data de 17 martie, iar temperaturile nocturne în acest interval se vor situa, în general, între 3 și 6 grade.

Între 18 și 21 martie, vremea se va răci, iar temperatura aerului va coborî sub valorile normale climatologic pentru această perioadă a anului, însă începând cu 22 martie va debuta un nou proces de încălzire, ce va determina, la finalul perioadei de prognoză, valori termice de 14 grade ziua și 2...3 grade noaptea, în medie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, posibil însemnate cantitativ, va fi ridicată după data de 17 martie.

OLTENIA

În intervalul 14 - 17 martie, regimul termic nu va avea variații importante și va caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă a anului, ce se va concretiza prin temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de 15 grade și temperaturi minime cuprinse, în general, între 3 și 6 grade. Între 18 și 20 martie vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă, însă între 21 și 25 martie temperatura aerului va crește ușor de la o zi la alta, urmând a se înregistra, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, valori medii diurne de 13...14 grade și nocturne de aproximativ 2 grade.

Precipitații pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra pe data de 12 martie și, din nou, în jurul datei de 18 martie, însă probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

LA MUNTE

Prima săptămână de prognoză va debuta cu o vreme caldă, iar regimul termic va fi concretizat printr-o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 9 grade, în timp ce valorile minime vor fi de 1...2 grade. Apoi, însă, vremea se va răci ușor, iar pe 15 martie se vor înregistra medii termice de 2...3 grade ziua și -4 grade noaptea.

În următoarele două zile temperaturile vor crește puțin, însă o nouă scădere a regimului termic va avea loc în intervalul 18 – 22 martie, când vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. Dar ulterior, un nou proces de încălzire va determina, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, temperaturi diurne de 3 grade, în medie, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de -2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul celor 14 zile de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi mai importante cantitativ pe 17-19 martie.

Alertă! O nouă avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţele Braşov, Covasna şi Buzău... ZIUA PI. De ce este sărbătorită astăzi de Google...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x