Antena Căutare

Noi căi de acces în nava răsturnată în Portul Midia. Ovinele sunt tranchilizate pentru a putea fi scoase de către salvatori

Pentru salvarea oilor rămase încă în viață în nava răsturnată în Portul Midia se fac noi căi de acces. Animalele sunt tranchilizate pentru a putea scoase de către salvatori.

Noi căi de acces în nava răsturnată în Portul Midia. Ovinele sunt tranchilizate pentru a putea fi scoase de către salvatori Galerie
Două căi de acces în nava răsturnată în Portul Midia

Citește și: Imaginile groazei, la Constanța! O navă cu 14.000 de oi s-a scufundat în Portul Midia! Un marinar a făcut șoc hipotermic | VIDEO

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au anunțat că se fac doi căi de acces în puntea superioară a navei pentru a ușura accesul echipelor de intervenție care vor scoate oile rămase încă în viață.

Citește și: VIDEO/ Nava care s-a scufundat în mare a plecat cu probleme din Portul Midia. Doar 34 de oi din 14.000 au putut fi salvate. „Era o navă brici”

„La ora actuală, avem șase medici veterinari, trei voluntari și trei din cadrul ANSVSA la bordul epavei care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase de salvatori, apoi predate și transportate cu ambarcațiuni la mal” , au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Citește și: Nava năsturnată în Potul Midia a fost abandonată. Acuzații grave pentru autorități: "Nu au făcut nimic! Mii de cadavre plutesc pe apă!" Imagini revoltătoare!

Oile evacuate din nava răsturnată sunt ținute pe cheiul din Portul Midia în țarcuri special amenajate. Medicii veterinari le îngrijesc, le dau vitamine, furaje și apă, iar în momentul în care își revin vor fi transportate la fermă de proveniență.

În timpul nopții au fost salvate, în condiții dificile, din cauza vremii nefavorabile și a stării de agitație a animalelor, care au fost sedate 70 de ovine.

Citește și: Revoltător! Ce s-a întâmplat cu oile salvate de voluntari de pe vaporul eșuat: „Le-au aruncat într-o dubă și au plecat”

„Principala preocupare a serviciilor veterinare și toate eforturile noastre se îndreaptă acum către salvarea unui număr cât mai mare de animale, spre adăpostirea în condiții de bunăstare și tratarea celor salvate” , conform președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Robert Chioveanu.

Alina Bica, condamnată la închisoare cu executare. Fosta șefă a DIICOT și prietena Elenei Udrea va sta patru ani după gr... După o amendă ca asta, RADET intră în faliment! Ce sumă trebuie să plătească după ce două mașini din Capitală au căzut î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x