Antena Căutare

VIDEO/ Nava care s-a scufundat în mare a plecat cu probleme din Portul Midia. Doar 34 de oi din 14.000 au putut fi salvate. „Era o navă brici”

O navă care transporta 14.000 de oi către Libia, s-a scufundat în Portul Midia. Echipajul a reușit să se salveze în ultimul moment, doar un marinar suferind un șoc hipotermic după ce a căzut în mare.

VIDEO/ Nava care s-a scufundat în mare a plecat cu probleme din Portul Midia. Doar 34 de oi din 14.000 au putut fi salvate.  „Era o navă brici”
Nava plină cu oi a avut probleme înainte de a părăsi portul

Citește și: Imaginile groazei, la Constanța! O navă cu 14.000 de oi s-a scufundat în Portul Midia! Un marinar a făcut șoc hipotermic | VIDEO

Înaine de a pleca din port, nava avea probleme și a fost lăsată și a fost lăsată pe o parte, bandată. Cu toate aceste probleme, aceasta și-a continuat drumul în larg, iar după un timp scurt s-a răsturnat.

Conform căpitanului șef de port al Căpităniei Portului Midia, Florin Sincan, cel care răspunde de tot ce intră și iese pe mare din acel port, cauzele scufundării navei sunt destul de clare. „Comandantul se pare că a pus nişte furaje, care normal trebuia să le bage într-un siloz, le-a pus pe puntea etalon şi a schimbat puţin metacentrul. Şi au fugit, la plecare, unu-două big-box-uri de alea. El a zis că o redresează, dar nu a mai redresat-o. ”

Citește și: VIDEO Catastrofă în Portul Midia: Câte oi din cele 14.000 au fost salvate

Acesta a adăugat că din punctul său de vedere, plecarea vasului Queen Hind s-a desfăşurat în condiţii normale. „A avut două remorchere la manevră, a fost totul în regulă”

„99% dintre oi sunt acolo, sunt prinse în boxe. Sunt moarte. Redresăm nava, scoatem animalele şi le ducem la incinerator”, a adăugat căpitanul-șef Sincan. Duminică, salvatorii ISU au reuşit să salveze doar 34 de oi dintre cele peste 14.000.

„Nava asta a fost făcută reconversie în Portul Constanţa. Au băgat o grămadă de bani. Era o navă brici. Nu a fost supraîncărcată, nu poţi să supraîncărca o navă cu animale. Toată lumea vorbeşte şi se dă cu părerea”, afirmă Florin Sincan.

Alţi specialişti în activităţile portuare consideră faptul că în cazul scufundării navei ar putea exista mai multe cauze, nu doar de eroare umană din partea căpitanului. Una dintre cauza ar fi conversia din Ro Ro în nava lifestock, iar a doua cauza ar fi supraîncărcara navei.

"Unsmoke", prima campanie împotriva fumatului demarată de o companie din industria tutunului... Groapă făcută de RADET a fost semnalizată. Nouă indicatoare au fost aruncate „Două persoane ar fi ieșit dintr-un bar și...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x