Noi detalii în cazul gravidei din Arad care a murit în ambulanță. Femeia avea Covid și nu a fost intubată, deși abia respira

Este anchetă la două spitale din Arad după ce o gravidă în 28 de săptămâni de sarcină, infectată cu COVID-19 a murit. Femeia a făcut stop cardio-respirator în timpul transferului cu ambulanţa la spitalul din Timişoara.

Medicii timişoreni spun că femeia a ajuns la ei neintubată deşi avea o saturație de oxigen foarte scăzută.

"Acest caz este unul tragic, foarte grav, a pus probleme foarte grave de comunicare în primul rând, nu a fost anunțată nici maternitatea, nici noi de acest transfer. Am fi dorit, dacă colegii de la Arad au considerat un caz care-i depășește, să vina mai repede. Pacienta era un caz clasic de ATI, nu avea probleme ginecologice", a spus RAUL PĂTRAŞCU, manager spitalul județean din Timișoara.

Citește și:

Femeie însărcinată în șapte luni, moartă de COVID-19! Medicii nu au putut face nimic pentru ea. Patru copii au rămas orfani

"Ne punem întrebări cum cazul nu a putut fi manageriat la Arad, pentru ca noi am fi internat-o direct pe ATI. Avem mari semne de intrebare cu privire la momentul intubării. Pacienta avea nivel scazut de oxigen în sânge încă de la Arad, era previzibil că va face stop", a mai spus managerul unității medicale din Timișoara.

Medic Timișoara: „O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești”

Femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. Ea a fost internată în secţia secția de Anestezie și Terapie Intensivă a fostului spital municipal din Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara.

„În drum spre Spitalul Judeţean Timişoara, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, intubată şi resuscitată din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe din Timişoara, unde a decedat”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Horia Timiş, pentru Aradon.ro.

Gravida nu avea probleme cu sarcina și nici alte probleme de sănătate.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri