Antena Căutare

Noi reguli pentru cei care călătoresc în UE. Când expira certificatul verde digital

De astăzi, 1 februarie 2022, se impun noi reguli pentru cei care călătoresc în UE. Călătorii care au efectuat ambele doze de vaccin anti-Covid-19 în urmă cu nouă luni și nu au făcut doza booster pierd dreptul de a mai călători în baza certificatului verde.

telefon-certificat-verde
De astăzi, 1 februarie 2022, se impun noi reguli pentru cei care călătoresc în UE. | Shutterstock

Persoanele care își doresc să călătorească în Uniunrea Europeană trebuie să-și facă doza booster de vaccin, dacă au trecut nouă luni de la doza doi. Noile reguli au intrat în vigoare astăzi, 1 februarie 2022.

De asemenea, călătorii care au efectutat cele două doze de vaccin, dar au trecut nouă luni, nu mai pot călători în baza certificatului verde. Aceștia sunt nevoiți să reînnoiască documentul prin realizarea dozei booster de vaccin anti-Covid-19.

Citește și: Legea certificatului verde la muncă, modificată sub alt nume. Ce presupune certificatul STOP Covid-19

Comisia Europeană încurajează ca toate țările membre să aplice atfel de măsuri în ceea ce privește condițiile în care oamenii pot călători în statele din Uniunea Europeană.

Care sunt noile reguli de carantinare pentru călători

În ceea ce privește regulile de carantinare pentru cei vaccinați și nevaccinați, care vin în România, CNSU a adoptat o nouă hotărâre luni cu privire la acest aspect. Persoanele care nu prezintă dovada certificatului verde vor sta în carantină o perioadă de 5 zile.

Vezi mai multe detalii despre noile măsuri adoptate de CNSU și despre ce se întâmplă cu certificatele verzi ale persoanelor din interiorul țării AICI pe observatornews.ro.

Citește și: Nou tip de înșelăciune pe bază de certificate verzi de vaccinare anti-COVID false. Ce avertisment au lansat polițiștii

Ce spune Raed Arafat despre testele de salivă din școli. Ce se poate întâmpla cu această procedură la care sunt supuși e... (P) Record absolut pe piața de recrutare: eJobs România închide 2021 cu o cifră de afaceri de 12M euro, fiind lider de p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x