Căutare Live

Legea certificatului verde la muncă, modificată sub alt nume. Ce presupune certificatul STOP Covid-19

Proiectul de lege care presupune obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă a rămas blocat în dezbatere la Camera Deputaților, însă s-a luat în considerare inițierea unui alt proiect la propunerea ministrului Sănătăţii. Certificatul Covid-19, ar deveni certificat “STOP COVID”.

Mecanismul de funcționare ar fi unul raportat la săptămâni/ De exemplu, dacă în ultimele trei săptămâni, numărul cazurilor a crescut cu 1,5%, atunci urmează introducerea certificatului “STOP COVID” la locul de muncă și se va renunța la el doar atunci când în ultimele două săptămâni numărul cazurilor de coronavirus scade sub 1 la mia de locuitori, potrivit aceleiasi surse.

Hepta/Shutterstock

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, propune ca legea obligativității prezentării certificatului verde la locul de muncă să fie aplicată raportat la creșterea numărului de cazuri de coronavirus, potrivit Observator.

Cum ar putea fi aplicată legea ceriticatului "STOP COVID"

De asemenea, numele de "certificat verde" ar urma să fie schimbat cu cel de certificat “STOP COVID”, notează aceeași sursă.

Mecanismul de funcționare ar fi unul raportat la săptămâni. De exemplu, dacă în ultimele trei săptămâni numărul cazurilor a crescut cu 1,5%, atunci urmează introducerea certificatului “STOP COVID” la locul de muncă și se va renunța la el doar atunci când în ultimele două săptămâni numărul cazurilor de coronavirus scade sub 1 la mia de locuitori, potrivit aceleiasi surse.

Nicolae Ciucă, despre certificatul verde: ”În momentul de faţă, este un proiect de lege în dezbatere la Camera Deputaţilor şi s-a luat în discuţie să se iniţieze un alt proiect la iniţiativa ministrului Sănătăţii (...) Din discuţiile avute cu domnul ministru al Sănătăţii, este vorba despre introducerea unor elemente de timp, care să fie stabilit în funcţie de indicatorii de incidenţă şi ar exista o claritate în aplicarea lui”.

Întrebat dacă ar fi de acord ca certificatul verde să nu se aplice permanent, Ciucă a spus: ”Asta am discutat şi am solicitat domnului ministru să avem partea acesta de aplicabilitate a lui dependentă de indicatorii de incidenţă”. Întrebat cu care dintre variante ar fi de acord, Ciucă a afirmat: ”Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”.

Citește și: Ce fel de simptome au persoanele infectate cu varianta Omicron (sud-africană) a coronavirusului

Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă

Șeful DSU, Raed Arafat, anunţă că se propune eliminarea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise, cu unele excepţii, iar accesul în mall-uri şi magazinele mari va fi permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală.

Măsurile propuse prin hotărârea CNSU prin care se prelungeşte starea de alertă trebuie adoptate prin Hotărâre de Guvern şi ar putea suferi modificări.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenă a adoptat, în şedinţa de marţi, Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menţinerea măsurilor în vigoare, la care se adaugă următoarele excepţii:

  • eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor;
  • creşterea intervalului orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între 05,00 -22,00;
  • eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate;
  • eliminarea restricţiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 şi 31.12.2021 – 01.01.2022;
Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Află ce alte măsuri s-au mai relaxat AICI.

Citește și: Noi condiții de intrare în România după ce a fost depistată varianta Omicron. Cum se mai întorc românii la ei acasă

(P) 3 sfaturi pentru transformarea livingului într-un spațiu prietenos și util... Val de scumpiri pentru bucureșteni în 2022. Prețul la încălzire crește cu 70%, taxa pentru parcarea de reședință de pest...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri