Un top făcut de Enviromental Working Group (EWG) a dezvăluit un clasament al celor mai nocive fructe şi legume, în funcţie de nivelul de pesticide descoperit.
În ultimii ani, merele au fost fructele de pe piaţă cu cele mai multe pesticide. Anul acesta, însă, căpşunile conduc în topul alimentelor tratate cu pesticide. Agricultura industrială se bazează pe substanţele chimice care apără recoltele de dăunători, dar acestea sunt periculoase şi pentru sănătatea noastră.
Deşi sunt o sursă bogată de antioxidanţi, căpşunile care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe pesticide, cu unele dintre ele prezentând urme de 17 tipuri de pesticide.
Deşi căpşunile iau titlul pentru cel mai nociv fruct, acestea nu sunt singurele la care trebuie să fiţi atenţi:
1. Căpşune
2. Mere
3. Nectarine
4. Piersici
5. Struguri.
De ce sa investiți în cratițe de calitate!... Produsele pe care NU trebuie să le comanzi sub nicio formă la restaurant. Apa cu lămâie, pe primul loc!...