Antena Căutare

Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns deasupra Romaniei!

Norul radioactiv de la Fukushima se afla deasupra Romaniei. Potrivit Institutului German de Cercetari pentru Mediu, particulele se afla in prezent la 5.000 de metri altitudine, insa daca ploua vor ajunge la sol. Toate autoritatile insista insa ca deocamdata vorbim despre concentratii care nu prezinta un pericol iminent pentru oameni.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, masa de aer care traverseaza Romania in aceasta perioada nu are concentratii mari de radioactivitate, masuratorile efectuate pana in prezent indicand faptul ca valorile concentratiei de ozon sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului.

Norul cu particule s-a deplasat peste 20 de mii de kilometri. A trecut prin Islanda, Franta, Germania si a ajuns deasupra Romaniei.

Ieri, particulele radioactive au fost la o altitudine de 2.500 de metri. Astazi sunt mai sus. La 5000 de metri. Din fericire, monitorizarile de pana acum nu ne dau motive de ingrijorare. Cantitatea de izotopi este de sute daca nu chiar mii de ori mai mica decat cota de alarma.

Probleme pot aparea insa in timp si evident cand cantitatile radioactive sunt mari. Si asta pentru ca particulele de Cesiu 137 si Iod 131 pot fi asimilate de om.

Islanda a fost prima tara europeana unde au fost detectate particule radioactive despre care se crede ca provin de la Fukushima. Specialistii au afirmat ca nivelul radiatiilor este extrem de scazut si nu reprezinta niciun fel de pericol pentru oameni.

Norul radioactiv emis de centrala de la Fukushima a ajuns si pe cerul Frantei, dar riscurile existentei unor reziduuri radioactive sunt "neglijabile" si nu vor avea "niciun impact" asupra sanatatii, potrivit Agentiei de Securitate Nucleara si Comisiei de cercetare si Informatii independente privind Radioactivitatea.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Romanii sunt vanatori de oferte... Murgeanu: Blocurile cu bulina din Bucuresti trebuie demolate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x