Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Nouă metodă de testare Covid, experiment uriaș în Belgia! Ai putea afla acasă dacă ai sau nu coronavirus

Una dintre marile neplăceri legate de testarea COVID este că exudatul nazofaringian nu este deloc plăcut. Cel mai mare experiment din Europa pentru o nouă metodă de testare COVID va avea loc în Belgia. Acolo, mii de studenţi îşi vor face singuri noile teste de salivă pentru depistarea coronavirusului.

Proba de salivă poate fi recoltată dimineaţa, de fiecare dintre noi, acasă. Mostra este trimisă, apoi, către analiză la un laborator specializat, iar seara vin şi rezultatele.

Până să ajungem acolo, vă spun că începând de luna viitoare, 30 de mii de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea Liege din Belgia vor încerca procedura. Ei vor colecta o astfel de probă o dată pe săptămâna, timp de patru luni, până la sfârşitul anului, notează Observator.

Scade numărul infecțiilor cu noul coronavirus în România. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore și câte persoane se află la ATI

Dacă experimentul dă rezultate, noua metodă va creşte capacitatea de testare, va reduce timpul de aşteptare al rezultatelor dar şi al personalului specializat pentru testele obişnuite. Mai mult, va fi intergrat în strategia naţională împotriva coronavirusului din Belgia. De altfel, ţara îşi propune să ajungă să facă 90 de mii de teste zilnice în luna octombrie.

No detalii despre milionarul acuzat că ar fi încercat să-și ucidă soția. Cum s-a apărat Mihai Bizu: ”Ne simțeam bine și am consumat băuturi alcoolice. Fiecare act intim a fost consimțit!”

Totuşi, cercetătorii avertizează că aceste teste au o precizie cu 20% mai mică decât cea a tampoanelor de exudat nasofaringian, folosite cel mai des. Iar asta pentru că virusul ar fi mai uşor de depistat din probele colectate din nas şi din gât. Dar repetarea testelor ar compensa asta.

Acest test a fost deja aprobat în Statele Unite. Iar în paralel, Marea Britanie testează această metodă pe 14 mii de voluntari.

Recomandari